Annonce
Vejle

Flygtningefamilie splittes i to lande efter syv år i Danmark

Alaa Shamasneh, 15 år, har gået på Bredagerskolen i ca. seks år. På mandag bliver hun og hendes familie sendt til Udrejsecenter Sjælsmark med henblik på at blive hjemsendt. Foto: Leif Baun

En flygtningefamilie i Skovgade i Jelling står overfor at blive splittet. Far og børn skal hjemsendes til Palæstina, mens mor sendes til Jordan.

Jelling: Alaa på 15 år deltager lørdag i gymnastikopvisningen i Gormshallen i Jelling både som gymnast og hjælpetræner. Mandag bliver hun og hendes familie hentet fra Skovgade og flyttet til Udrejsecenter Sjælsmark for at blive hjemsendt til de lande, de flygtede fra for syv år siden.

Alaa Shamasneh går i 8. a på Bredagerskolen og har gået her siden tredje klasse.

- Jeg har ikke rigtig forstået, at jeg skal forlade min skole, mine bedste veninder og mine drengevenner. Det er underligt, at jeg skal væk fra mor, som jeg altid har haft ved min side. Men nu skal hun bo i et andet land, siger Alaa Shamasneh.

Alaa Shamasneh spiller fodbold, er gymnast og hjælpetræner i JfS. Hun hjælper også til i skolekantinen. Foto: Leif Baun

Børn på 11, 13 og 15 år

Familien tæller ud over forældrene på 45 og 46 år også to søskende til Alaa på 11 og 13 år. Hun ved ikke, hvor længe hun og familien skal være i Sjælsmark. Men hun ved, at det er slut med skole og fritidsinteresser. Ud over gymnastikken spiller hun også fodbold i JfS og hjælper til i kantinen på Bredagerskolen.

- Jeg har sagt til mor, at jeg ikke går nogen steder, før jeg har gennemført den gymnastikopvisning. Den er bare den bedste. Jeg vil selv stå for holdet af smådrenge i spring, siger hun fredag eftermiddag.

Hun er godt klar over, at der er danske politikere, der ønsker at sende flygtninge retur, men:

Mange på skolen kender Alaa, fordi hun ekspederer i kantinen. Foto: Leif Baun

Hjem til hus - uden mor

Det er grænseoverskridende, at de gør det efter, at vi har fået lov at knytte os til landet og venner, siger hun.

Hun mener ikke, der er mindre krig mellem palæstinensere og israelere nu, end da familien flygtede fra krigen. Hendes fars familie er der fortsat, og familiens hus er der fortsat. Men det er kun far og børn, der vender tilbage dertil. Alaa Shamasneh taler perfekt dansk. Hun taler også flydende arabisk, men kan ikke læse eller skrive sproget.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce