Annonce
Ikast-Brande

Flyveplads-restaurant holder corona-pause

Katrine Fynshave, medejer af Ejstrupholm Flyveplads, fortæller, at Café Flyverskjul ligger helt stille i øjeblikket på grund af corona-restriktionerne. Arkivfoto: Peter Hald
Café Flyverskjul på Ejstrupholm Flyverplads er lukket ned på grund af corona-restriktioner, men der lander stadig fly.
Annonce

Ejstrupholm: De nye ejere af Ejstrupholm Flyveplads, ægteparret Katrine og Rasmus Fynshave, er blandt de mange erhvervsdrivende, der mærker konsekvenserne af corona-nedlukningen.

I juli sidste år åbnede parret deres nyindrettede restaurant Café Flyverskjul og faldskærmscentret SkydiveX, og en overgang var der fuld fart på, indtil coronaen slog igen, og der kom nye restriktioner.

- Vi har valgt at lukke fuldstændig ned for restauranten. Vi har heller ikke takeaway - det kan ikke svare sig for os. Også faldskærmscentret er lukket ned nu, men det hænger selvfølgelig også sammen med årstiden. Det betyder, at vi har hjemsendt alle vores medarbejdere, og det hele står stille, fortæller Katrine Fynshave.

Parret benytter ventetiden til at udføre forskellige byggeopgaver:

- Der er en del småopgaver og finesser, som vi ikke nåede at fuldføre i 2020. Det går vi så og arbejder med. Vi udnytter tiden, siger Katrine Fynshave.

- Der lander stadig flyvere engang imellem herude, men lige nu er det "bare" en flyveplads. Jeg kan ikke invitere piloterne på kaffe, men jeg kan da stadig vise dem rundt, tilføjer hun.

Annonce

Holder hovedet højt

- Det her giver nogle søvnløse nætter. Vi er bekymrede for, at vi må vente længere med at åbne, end det vi håber på. Vores faldskærms-aktiviteter for eksempel er planlagt til at åbne 17. marts, men nu må vi se, om det kan lade sig gøre. Vi satser selvfølgelig hårdt på, at vi får lov til at åbne til marts. Vi holder skindet på næsen og hovedet højt. Vi skal nok klare os - det er vi slet ikke i tvivl om. Vores bank synes, at det her er et megaflot og stort projekt, så hele vejen igennem har vi fuld opbakning, siger Katrine Fynshave.


Vi holder skindet på næsen og hovedet højt.

Katrine Fynshave


- Vi er ikke corona-forskrækkede eller bange, men ligesom alle andre håber vi på, at smittetallet falder. Jeg synes, at det går hårdt ud over iværksættere og små virksomheder som vores, og det er ærgerligt for samfundets økonomi, siger hun.

Katrine og Rasmus Fynshave købte Ejstrupholm Flyveplads i 2019 af René Amstrup, og parret har ombygget flyvepladsens gamle hangar, der nu huser Café Flyverskjul. Udbygningen af den gamle hangar er blandt andet sket ved hjælp af kreativ brug af containere.

Katrine og Rasmus Fynshave indviede Cafe Flyverskjul den 17. juli 2020. Der kom en hel del gæster, både i fly og bil. Arkivfoto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce