Annonce
Ikast-Brande

Flyveplads-sagen er eksploderet: Værdier og ejerne er forsvundet

Rene Poulsen arbejdede sidste år på Ejstrupholm Flyveplads, men han er nu blevet efterladt som ufrivillig opsynsmand. Han føler sig i høj grad svigtet af flyvepladsens nu forsvundne ejere. Foto: Peter Hald
Tidligere medarbejder: Noget forfærdeligt rod. Omkring 300 kunder havde betalt forud for faldskærmsudspring. Men ejerne er forsvundet.

Opdateret onsdag morgen bl.a. med citater fra Katrine Fynshave og Rene Poulsen.

Ejstrupholm: De tidligere medarbejdere på Ejstrupholm Flyveplads er dybt forundrede over den pludselige lukning af flyvepladsen, og de føler sig ladt i stikken. Meget tyder på, at flyvepladsens ejere, Katrine og Rasmus Fynshave, simpelthen har forladt stedet i huj og hast uden at få afklaret, hvordan man skal få håndteret alle de aflyste faldskærmsflyvninger.

En af de tidligere medarbejdere, Rene Poulsen, siger, at omkring 300 kunder på forhånd havde betalt for tandem-udspring i selskabet SkydiveX, som havde base på flyvepladsen.

Annonce

Men det store og uafklarede spørgsmål er nu, om kunderne kan få deres penge tilbage - og hvordan det skal foregå. Af SkydiveX's netop lukkede hjemmeside fremgik det, at et tandemspring koster 2295 kroner.

- Det er noget forfærdeligt rod. Rasmus og Katrine kan jeg ikke få fat på, og jeg er blevet kontaktet af flere kunder, der skulle have sprunget i faldskærm, men som ikke havde fået at vide, at stedet var lukket. Det værste var, da en handicappet mand tirsdag efter påske ankom i en taxi og forventede, at han skulle have et faldskærmsspring, siger Rene Poulsen.

Han er dybt frustreret og ulykkelig over situationen, og han er meget skuffet over ægteparret Fynshave, der har efterladt ham og flere andre tidligere medarbejdere i en slem kattepine.

- Jeg har påtaget mig rollen som uofficiel opsynsmand. Jeg er den eneste, der har en nøgle nu, og jeg føler et moralsk ansvar for, at der bliver holdt øje med stedet, siger Rene Poulsen.

Han er blevet kontaktperson for ejernes bank, Sparekassen Vendsyssel, men endnu ved han ikke hvor sagen lander. Der er sandsynligvis ophobet sig en stor gæld, konkluderer han.

Sparekassen har indtil videre valgt ikke at udtale sig.

En trykkoger

- Den her sag er som en trykkoger, der eksploderer. Jeg forudser, at det snart bliver en sag for politiet, og jeg opfordrer kunderne til at henvende sig til politiet, hvis de er blevet snydt. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal sige til folk, siger Rene Poulsen.

At politiet meget hurtigt kan blive inddraget viser sig også ved, at der er forsvundet mange ting af værdi fra flyvepladsen såsom computere og fjernsyn, fortæller medarbejderne, der har bange anelser.

Rene Poulsen i det tomme restaurantlokale på flyverpladsen. Det hele er lukket ned, og mange ting er forsvundet, fortæller han. Foto: Peter Hald

- Jeg ved ikke, hvor Rasmus og Katrine er. Alt af værdi er væk. Jeg er dybt rystet. Èn ting er, at de løb ind i et nederlag, men ved at stikke af fra det hele graver de sig jo ned i et meget dybt hul. Det er virkelig en dårlig afslutning, og der er en masse problemer, der bare er blevet tørret af på os, siger Rene Poulsen.


Jeg forudser, at det snart bliver en sag for politiet.

Rene Poulsen


Han arbejdede sidste år på flyvepladsen og hjalp blandt andet med at indrette den nye restaurant Flyverskjul.

- Jeg fik kun løn i fire måneder og arbejdede frivilligt meget af tiden. Jeg troede virkelig på projektet og de store visioner, og det kunne måske have lykkedes, hvis bare ejerne havde håndteret tingene fornuftigt. Men de formåede ikke at kommunikere med folk, og der var for mange "luftkasteller". At tro på at de kunne få 5000 operationer var helt urealistisk, siger en forbitret Rene Poulsen.

- Havde der været en god dialog og en reel forventningsafstemning med naboer og andre parter, så havde projektet måske kunnet lade sig gøre. Men det blev grebet helt forkert an, tilføjer han.

Annonce

Skød ikke penge i

Ikke kun medarbejderne er ladt tilbage. Også parrets samarbejdspartner Jesper Sørensen, der blev landskendt i tv-programmet ’Drengen i den gamle krop’, bliver berørt. Jesper Sørensen var nemlig tiltænkt en rolle som vært i Café Flyverskjul.

- Heldigvis er der ingen af os ansatte, der har skudt penge i projektet, heller ikke Jesper Sørensen. Og jeg kan oplyse, at Jesper heldigvis har det godt. Han har fået et job i Ikast, oplyser Rene Poulsen.

Selv skiftede han tilbage i januar job, da han blev ansat som alt-mulig-mand på campingpladsen og øko-gården Gyvelborg.

Den bratte afslutning på projektet ved Ejstrupholm Flyveplads efterlader mange løse ender, og sagen bliver også genstand for politisk granskning. Således har byrådsmedlem Kirsten Hoffmann bedt om en redegørelse om sagsforløbet.

Ud over den økonomiske oprydning bliver der rent bogstaveligt talt også en fysisk oprydning på stedet. Blandt andet skal der ske noget med en oplagringsplads, og man skal også tage stilling til, hvad der skal ske med en halvfærdig hangar, der ikke engang har fået en byggetilladelse, siger Rene Poulsen.

Annonce

Fynshave afviser

Katrine Fynshave skriver i en mail, at Rene Poulsens udsagn er usande:

"Vi kan ikke finde os i at blive hængt ud på denne her måde, da det Rene Poulsen påstår er en lodret løgn", skriver hun blandt andet.

Hun afviser, at der skulle være forsvundet værdier, og hun skriver følgende: "Vi har forsøgt på god og fornuftig vis at overdrage SkydiveX til anden".

Videre står der:

"Vi forsøger pt. at tilbagebetale så mange af kunderne i SkydiveX, da der stadig står en hel del penge på SkydiveX’ bankkonto, da vi nu kan se og ved, at den endegyldigt ikke kan overleve efter dette".

Rene Poulsen holder imidlertid fast i sine udtalelser:

- Det er selvfølgelig ikke lodret løgn, det jeg siger. Ellers ville jeg jo ikke stå frem og sige det. Jeg holder 100 procent fast på mine udtalelser. Der er også andre medarbejdere, der kan støtte min forklaring. Der er forsvundet værdier, det er nemt at se. Blandt andet fjernsyn og maskiner, siger han.

Rene Poulsen tror ikke på, at det kan lade sig gøre at afsætte SkydiveX:

- Det vil jeg gerne se, før jeg tror på det.De forsøger at afvikle et tomt selskab, siger han.

Rene Poulsen foran en hangar, der ikke er bygget færdig. Den ender sandsynligvis med at blive revet ned, da der ikke var søgt byggetilladelse til den. siger han. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce