Annonce
Egtved

Flyver til Paris for at købe lækkert tøj til kunderne

Hanne Trachsel har det seneste halve års tid været i Paris seks gange for at hente nyt tøj hjem til den nystartede forretning Freulein. Hun har i første omgang valgt udelukkende at gå efter franske og italienske mærker, man ikke finder mange steder i Danmark. Foto: Mette Mørk
Hanne Trachsel har startet virksomheden Freulein, hvor hun sælger tøj fra franske og italienske mærker, som man ikke finder meget af i Danmark.

Vandel: Egentlig ved Hanne Trachsel ikke ret meget om modetøj. Hun går som regel selv mest i sort, og det skal helst ikke være for feminint. Alligevel har hun kastet sig ud i at begynde at forhandle tøj.

- For 30 år siden mødte jeg en veninde i Schweiz, hvor vi arbejdede som freuleins på et hotel. Vi kom sidste år til at snakke om, at det kunne være sjovt at lave noget sammen igen. Hun har erfaring med at sælge tøj, og ad den vej kom vi ind på, at det kunne være sjovt at sælge tøj, fortæller Hanne Trachsel, der i 17 år har drevet grillen Roadhouse i Vandel.

Derfra gik der kun få uger, før de to veninder satte sig i et fly med kurs mod Paris for at finde lækkert tøj, som de kunne forestille sig, at danske kvinder ville være interesserede i. Tøjet kan nu købes gennem virksomheden Freulein, som Hanne Trachsel har startet. Veninden fungerer som en god sparringspartner, som kan byde ind med viden og erfaring.

Annonce

Jeg prioriterer at komme ned og se alt tøjet i stedet for at købe på nettet. Jeg vil gerne have det hele i hånden først og mærke kvaliteten af stoffet, sikre mig at det er syet ordentligt, om jeg kan lide stilen og farven, og selvfølgelig også om prisen er rigtig.

Hanne Trachsel, indehaver

Mærker på alt tøj

Siden den første tur til Paris, har Hanne Trachsel været i den franske hovedstad cirka en gang om måneden siden, seks gange i alt, for at finde nye varer.

- Jeg prioriterer at komme ned og se alt tøjet i stedet for at købe på nettet. Jeg vil gerne have det hele i hånden først og mærke kvaliteten af stoffet, sikre mig at det er syet ordentligt, om jeg kan lide stilen og farven, og selvfølgelig også om prisen er rigtig, forklarer hun.

Hos Freulein finder man kun franske og italienske mærker, som man ikke finder ret mange steder i Danmark.

- Det er lækkert hverdagstøj og tøj til fest i god kvalitet til fornuftige penge, siger hun og fortæller, at tøjet typisk koster fra 300 til 700 kroner.

Enkelte frakker, som er det dyreste, hun har lige nu, koster 800 kroner.

Størrelsesmæssigt vil hun gerne forsøge at have noget til de fleste og har derfor tøj fra størrelse 34 til 48.

- Aldersmæssigt spænder vi også bredt. Vi har både solgt til piger på 18 år, og vores ældste kunde er en frisk kvinde på 84 år. Det er nu sjovt at kunne ramme så bredt, siger Hanne Trachsel.

Ingen fysisk butik

Freulein har ikke nogen fysisk butik. Kun et showroom i et lokale hos Vandel Biler.

- Jeg har nogle få åbningsdage om måneden, som jeg annoncerer om på min facebook-gruppe Freulein.dk. Derudover tager jeg gerne ud til arrangementer og grupper, som gerne vil se og prøve tøj. Det kunne måske være en gruppe kvinder fra en virksomhed, som synes, det kunne være sjovt at få mig ud og vise noget tøj frem. Så styler vi nogle af kvinderne og taler om, hvad de synes om tøjet, fortæller hun.

Hanne Trachsel nyder den slags arrangementer, som man kan booke via facebook-gruppen.

- Det plejer hurtigt at blive enormt festligt. Og når sådan en gruppe kvinder er sammen, så bliver de ofte lidt mere modige og prøver noget andet på, end det de måske ville vælge, når de er afsted selv, forklarer hun.

En webshop har hun ikke umiddelbart planer om at åbne.

- Det ville kræve et stort lager og en større mængde af hvert stykke tøj. Lige nu har jeg kun få styk af hver enkel del tøj, så hvis man køber noget hos mig, støder man ikke ind i en masse andre, der har noget magen til.

Freulein har ikke en fysisk butik, men Hanne Trachsel har fået lov at låne et lokale hos Vandel Biler, hvor hun kan have showroom og holde åbent for kunder i nogle weekender. Foto: Mette Mørk

Drømmer om at ansætte veninden

Det hele er dog stadig temmelig nyt, og konceptet kan stadig ændres lidt hen ad vejen. Indtil videre er det kun hende selv i virksomheden, men hun har et godt netværk, der gerne hjælper ved arrangementer, eller når hun ellers har brug for et par ekstra hænder.

- På sigt drømmer jeg om at kunne ansætte min veninde. Det kunne være sjovt at arbejde sammen igen, siger Hanne Trachsel og fortæller, at Freulein er kommet rigtig godt fra start, så den drøm virker bestemt til at være realistisk.

Hanne Trachsel forsøger at ramme bredt både stilmæssigt og størrelsesmæssigt, så der gerne skal være noget for de fleste kvinder. Priserne er typisk fra 300 til 700 kroner for et stykke tøj hos Freulein. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce