Annonce
Vejle

Fodbold-ungdommen boomer: Klubben har ikke set mage i 20 år

Ungdomsafdelingen hos Vejle FC er blevet dobbelt så stor på bare to år. Foto: Søren E. Alwan
Det vrimler med børnefodboldentusiaster på banerne ved Vejle FC. På bare to år har klubben fordoblet antallet af spillere i ungdomsafdelingen.
Annonce

Vejle: Fodboldbanerne hos Vejle FC emmer atter af liv. Vestbyens børn vil nemlig spille bold, og dét i sådan en grad, at medlemstallet i ungdomsafdelingen er steget med 100 procent. Det er begyndelsen på en ny begyndelse for ungdommen i klubben, mener Gitte Juhl Nielsen fra Vejle FC Ungdom.

- Vi nærmer os, at det er 20 år siden, der sidst var så mange unge spillere i ungdomsafdelingen som nu. Vi har endda to pigehold igen, og på nogle årgange er der omkring 30 spillere. Der er virkelig gang i den igen, siger hun.

For to år siden stod 65 børn i alderen nul til 12 år klar til at kæmpe for Vestbyens ære på fodboldbanerne, men i løbet af det seneste år har ungdomsafdelingen nået et medlemstal, der hedder 130 børn, fortæller klubben.

Det er mere end bare en fodboldklub. Vores force er, at i Vejle FC hjælper vi alle og tager hånd om alle. Her er alle velkomne, og der skal meget til for, at nogle bliver smidt på porten.

Per Mikkelsen, ungdomsformand, Vejle FC

Annonce

Ny start til ungdommen

De unge bolddriblere er så vilde med at spille fodbold, at 51 af dem netop har brugt en uge af deres sommerferie på at lære taktik, øve spark og spille kamp på årets fodboldskole. Men det lå ikke i kortene, at der overhovedet ville blive en fodboldskole i år. For bare et år siden var der nemlig så få tilmeldt årets fodbolduge, at klubben måtte aflyse.

- Det var ærgerligt, men en måned før start var der knap nok meldt et hold til fodboldskolen, og så valgte vi at aflyse, forklarer Per Mikkelsen, der er ungdomsformand i klubben.

Det var en øjenåbner, og det sidste år har klubben kæmpet for at få flere af byens børn til at trække i den grønne spillerdragt. Der blev oprettet en Facebook-gruppe, klubbens logo blev mere synligt - blandt andet i Rema1000 i Skolegade - og børnene blev bedre til at hive kammeraterne med til træning.

- Det betyder meget! Det motiverer børnene og giver dem gejst, at der er flere at spille med. De kommer her to gange i ugen, og når der er så mange spillere, så kan vi altid få en god træning i gang. Før kunne vi stå med fem børn til en fodboldkamp. Så er det ikke sjovt, men det er det nu, siger ungdomsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce