Annonce
Vejle

Fodboldbanerne er åbne: Men frygt for corona får en af Vejles klubber til at holde på bolden

De unge fodboldspillere i Nørremarken Forenede Sportsklubber kommer ikke på græs i denne omgang. Klubbens fodboldudvalg har besluttet at udskyde sæsonstarten til efter påske på grund af corona-smitterisikoen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Langt de fleste fodboldklubber i Vejle sender medlemmerne tilbage på græs i denne uge. Men Nørremarken FS vil ikke risikere smitte blandt børn og trænere og udskyder indtil videre starten til efter påske.

Vejle: Mandag blev al udendørs idræt genåbnet med op til 25 deltagere på banen efter vinterens lange corona-nedlukning.

Det har fået hovedparten af Vejles fodboldklubber til at sende børn og voksne tilbage på træningsbanen i denne uge.

Både Vinding SF, Hover IF, Bredballe IF, Vejle Kammeraterne, Vejle FC og Vejle Boldklub har sat gang i træningen.

Men en enkelt klub, Nørremarken Forenede Sportsklubber, NFS, har valgt at udskyde sæsonstarten til efter påske, og den beslutning er truffet i lyset af Vejles position som en af de hårdest ramte kommuner med corona-smitte i landet.

- På trods af et brændende ønske fra spillere og trænere om at starte nu mener et samlet fodboldudvalg i NFS, at risikoen er for stor. Vi vægter hensynet til vores spillerne og trænere i forhold til corona-smitten, og vi må gøre, hvad vi kan lokalt, forklarer Per Gantzhorn, formand for NFS og fodboldudvalget.

Annonce

Svært ved at forsvare

Klubbens over 100 spillere er fordelt på årgange fra U5 til U12, som i første omgang skulle transporteres til kunstgræsbanen på idrætshøjskolen, da klubbens egen kunstgræsbane ved Nørremarkshallen først er færdiganlagt til maj.


Fodboldspillere i NFS kommer heldigvis fra mange forskellige familiemønstre, som har hver har sin corona-boble. Men disse bobler kan briste, og det kan medføre, at en stor gruppe spillere kan smitte hinanden på fodboldbanen.

Fra Nørremarken FS' hjemmeside


Derfor er valget om at udskyde sæsonstarten også et spørgsmål om at skåne klubbens græsbaner og undgå fælles kørsel til træning på idrætshøjskolen.

Det ville sandsynligvis betyde, at børn på tværs af aldersgrupper og skoleklasser skulle transporteres sammen i biler og siden være sammen på banen. Det kan klubben ikke forsvare.

- Smittetallet er stigende i Vejle og end ikke under stramme, organiserede forhold i skolerne må klassetrin og elever blandes. Så har vi svært ved forsvare, at det skulle være tilladt i fodboldklubben efter skoletid, siger Per Gantzhorn.

Han oplyser, at NFS har valgt at nedsætte kontingentet på grundt af den udskudte start.

Annonce

Skal ikke opfinde eget system

De øvrige klubber i Vejle er startet med træningen, og det har fået en læser til at henvende sig med et spørgsmål til avisen om, "hvordan Vejle Boldklub kan åbne for ungernes træning uden test med de stigende smittetal?"

Det spørgsmål får formand for Vejle Boldklub Thomas Foged lov til at svare på.

- Vi har ikke haft en drøftelse af, om vi skal lade børnene teste, inden de kan møde til træning. Vi skal ikke til at opfinde et system for testning, men vi læner os op ad de anvisninger, der kommer fra myndighederne, og vi følger protokollerne, som vi får fra DBU's side. Jeg føler ikke, at vi skal gøre hverken mere eller mindre, siger VB-formanden.

Mindre smitte udendørs

  • Statens Serum Institut udgav 21. februar en rapport, som en ekspertgruppe har udarbejdet.
  • Den viser de beregnede prognoser for smitteudviklingen og indlæggelser på landets coronaafdelinger ved forskellige genåbningsscenarier.
  • Ved at tillade udendørs idræt for alle aldersgrupper i grupper op til 20 personer fra 1. marts viser eksperternes beregninger, at antallet af smittede i Danmark dagligt vil stige til 1088  - mod 1063 smittede, hvis man ikke åbner for udendørs idræt.
  • Samtidig vil der også blot ske en mindre stigning i antallet af nyindlagte - til 61 dagligt, hvilket blot er to mere i forhold til en situation, hvor idrætten ikke er genåbnet.

Han er ikke bekymret for, at klubben løber en unødig risiko ved at åbne træningsbanerne for de mange ungdomsspillere.

- Jeg synes generelt, at vi er nødt til at læne os op ad de retningslinjer, der kommer fra centralt hold og stole på beslutninger og anbefalinger derfra. Vi fulgte også retningslinjerne, da det gik den anden vej, og lukkede ned før jul, siger Thomas Foged.

Annonce

Bestyrelser skal være trygge

Han understreger, at VB har gjort meget ud af at klæde trænerne på til at agere hurtigt og lukke træningen ned, hvis der opstår et tilfælde med smitte.

Dansk Boldspil-Union, DBU, har udsendt en stribe retningslinjer til, hvordan træningen kan gennemføres mest sikkert.

Men samtidig slår DBU fast, at fodboldaktiviteter kun skal igangsættes, hvis klubbens bestyrelse er tryg ved, at aktiviteterne udøves med afsæt i unionens udmeldte corona-regler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce