Annonce
Sport

Fodbolden i Jelling har klaret sig godt igennem nedlukningen - og ikke mistet mange medlemmer

Fodbolden har mistet mange medlemmer på landsplan, men JfS Fodbold er kommet fint igennem begge nedlukninger. Arkivfoto: Anders Kynde
På landsplan har Dansk Boldspil-Union mistet tæt på 20.000 medlemmer i 2020. JfS Fodbold har dog klaret sig godt igennem uden det store medlemstab.

Jelling: Nedlukningen har været svær for mange, og det gælder også fodbold som helhed. Ifølge tal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) har fodbolden mistet næsten 20.000 af sine medlemmer i 2020.

Fodbold er generelt blevet mere og mere udfordret de senere år med svingende medlemstal, da flere andre fritidsaktiviteter er dukket frem over hele landet.

JfS Fodbold er dog kommet godt igennem både første og anden nedlukning.

Annonce

- Her i den anden nedlukning er vi kommet igennem med nogenlunde det samme antal spillere, når vi ser på opkrævningsperioden med kontingenter. Så det er faktisk ret godt i betragtning af at vi har været lukket ned i længere tid, siger Thomas Andersen, der er formand for fodboldafdelingen og U14-træner og fortsætter:

- Nogle er selvfølgelig faldet fra. Det kan både skyldes, at de alligevel ville stoppe, eller de ikke har kunne komme i gang igen. Nogle kommer jo også i en alder, hvor der kommer andre interesser på bordet.


Vi er bare meget taknemmelige for, at både frivillige og medlemmerne er blevet ved os gennem det, der ellers ville have været en endnu sværere tid

Thomas Andersen


Thomas Andersen oplever både selv og fra andre trænere, at medlemmerne kommer tilbage med større engagement til træningerne.

- Det kan der jo være mange årsager til, men de møder mere talstærkt op og giver en ekstra skalle. Her har savnet nok betydet en del med det fællesskab, som fodbold har, siger Thomas Andersen.

Har holdt gang i så meget som mulig

En anden grund til, at fodbolden i Jelling ikke har været alt for hårdt ramt, kan også være, at mange hold har forsøgt at holde gang i aktiviteten i det omfang, det har været muligt, mener Thomas Andersen.

- Flere hold har haft træninger, hvor de kun har været fem personer til, som man jo kun måtte være en overgang. Samtidig har især de mindre hold forsøgt at holde gang i noget leg og øvelser med at lave lidt online. Det har fungeret godt mellem trænerne og forældrene at få det op at stå, siger Thomas Andersen.

Det har ikke været nødvendigt at lukke hold, fordi der ikke var nok spillere. Det er heldigvis heller ikke tilfældet for de frivillige trænere.

- Vi har kun haft naturlige afgange af trænere med forældre, der måske har børn, der ikke spiller længere eller af arbejdsmæssige årsager, men det er ikke flere, end der normalt ville stoppe. Så har der været andre, der er kommet til, selvom vi godt ved, at det har været et problem andre steder, når man også opdager, hvor lang tid man rent faktisk bruger på det. Vi er bare meget taknemmelige for, at både frivillige og medlemmerne er blevet ved os gennem det, der ellers ville have været en endnu sværere tid, fortæller Thomas Andersen.

Annonce
Vejle For abonnenter

Peschardt er harm over splittelsen i Venstre: 'Forligspartierne får et alibi for at smide en motorvej midt i vores enestående natur'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaos i køreprøve-køen: Erfarne bilister kan miste både kørekort og job

Egtved For abonnenter

Hærvejsmotorvejen splitter Venstre i Vejle Byråd: Se her, hvem der mener hvad

Alarm 112

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Navne For abonnenter

Tidligere kvæginseminør var tæt på at dø: Nu kan han fejre 90-års fødselsdag

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport For abonnenter

Det er dansk - det er dejligt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Demonstration i Vejle endte med dødstrussel: Nu er demonstranterne anmeldt for racisme

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Børkop

Efter et halvt år med ombygning: Genbrugsplads er klar til indvielse

Alarm 112 For abonnenter

42-årig var tæt på at brænde sin bolig af: Fik 30 dages fængsel

Vejle Boldklub

Wahid Faghir er stadig i VB: Skifter kun, hvis det rette tilbud kommer

Annonce