Annonce
Egtved

Fodboldgolfbane fylder ti år: Har haft fremgang hvert år

Johannes Thomsen står sammen med sin hustru Else Højer Thomsen for det daglige vedligehold af banerne. Han spiller normalt ikke selv fodboldgolf, andet end hvis der er nogle, der har brug for lidt instrukser. Foto: Mads Dalegaard
Interessen for fodboldgolf har været stigende, siden Vejle Fodboldgolf ved Bredsten blev til for ti år siden. I år er der indtil videre tegnet 140 årskort.

Bredsten: Det minder meget om minigolf - bare i stort format, hvor den lille bold er udskiftet med en almindelig læderfodbold. Det gælder om at skyde bolden gennem og forbi en række forskellige forhindringer med færrest mulige spark for at få den i hul på de i alt 18 baner.

Det drejer sig om fodboldgolf, som man har kunnet fornøje sig med hos Vejle Fodboldgolf ved Bredsten i nu ti år. Den 1. august er det nemlig ti år siden, brødrene Kresten, Mads og Søren Thomsen anlagde banen på en grøn oase ved siden af forældrene Johannes og Else Thomsens hjem.

Der er i alt 18 huller på fodboldgolfbanen, og alle er meget forskellige. På banen her skal man starte lidt til højre for billedet og enten forsøge at skyde over vandet og hen til greenen, eller også skal man tage en omvej for at kunne få bolden over broen. Foto: Mads Dalegaard

De to af sønnerne er stadig engagerede i fodboldgolfbanen og står for meget af det bagvedliggende og administrative, mens Johannes og Else Thomsen står for det daglige vedligehold og opsyn med banerne.

Annonce

- Vi har haft ti gode år med fremgang hvert år. Vi er meget tilfredse, siger Johannes Thomsen.

Teknisk bane

Det var Kresten Thomsen, der kom på idéen med at etablere banen ved Bredsten, efter at have prøvet fodboldgolf på en bane ved Odense. Han blev straks begejstret for spillet og fik hurtigt de andre med på idéen.


Vi har haft ti gode år med fremgang hvert år. Vi er meget tilfredse.

Johannes Thomsen


- Inden vi byggede banen, rejste drengene land og rige rundt og besøgte striber af forskellige baner for at finde ud af, hvordan vores skulle se ud, og hvilke type forhindringer vi skulle have, husker Johannes Thomsen.

- Vores bane er relativt lille i forhold til nogle af de andre, der er rundt om i landet. Her er ikke baner, hvor man skal skyde meget langt. Til gengæld er det mere tekniske baner, hvor det handler om taktik, supplerer Else Thomsen.

Johannes og Else Thomsen er meget glade for at have fodboldgolfbanen ved siden af deres hjem. Det giver lidt liv, og det giver masser af små hyggelige møder med glade besøgende. Foto: Mads Dalegaard

Over tre weekender knoklede de sammen med en række venner på at gøre banen til virkelighed, så den var klar til indvielse, hvor grev Ingolf deltog.

Det er nu ti år siden, men banerne er stadig pæne og velholdte, og græsset er slået pænt. Det sørger Johannes Thomsen for.

- Jeg hygger mig med at gå og holde det. Jeg vågner nogle gange tidligt om morgenen, så går jeg gerne ud lige og tømmer skraldespandene eller lige ordner lidt andre småting, inden jeg går ind igen, fortæller han.

18. og sidste hul kræver, at man rammer bolden ret præcist, så den ryger gennem traktordækket. Foto: Mads Dalegaard

Både han og Else Thomsen nyder også det liv, det giver med gæster på banen.

- Vi møder mange søde mennesker og får nogle fine små snakke ind imellem. Det er hyggeligt, siger Else Thomsen.

- Jeg nyder også at sætte mig her og bare se på, mens folk går rundt og spiller og hygger sig, siger han, mens han sidder ved bord-bænke-sættet ved siden af banens første hul, hvor der er godt udsyn udover fodboldgolfbanen.

Annonce

Årskort og dagsbilletter

Hvor mange besøgende, der i gennemsnit er om året, har parret ikke en egentlig opgørelse over. Men der kommer et pænt antal besøgende hvert år, og deres oplevelse er, at interessen er stigende.

- Fodboldgolf er blandt andet populært i forbindelse med polterabend, har vi erfaret. Vi har også et godt samarbejde med skolerne i området. Flere kommer for at holde firmaarrangementer, og så har vi en del børnefamilier eller bedsteforældre med børnebørn, forklarer Johannes Thomsen.

Alle 18 huller har fået navne - her er det Mælkevejen, som er inspireret af de mælkejunger, der er brugt til forhindringer. Foto: Mads Dalegaard

Man kan vælge at købe en dagsbillet og så spille alle de runder, man har lyst til den pågældende dag. Eller man kan vælge at købe et årskort og så spille lige så tit, man lyster.

- I år har vi indtil videre solgt 140 årskort - dertil kommer de årskort udstedt sidste år, der stadig er gældende. Det er vi meget fint tilfredse med, siger Else Thomsen.

Corona-situationen har samtidig også haft positiv indflydelse på antallet af spillere på fodboldgolfbanen.

- Her spiller man udenfor, og der er god plads til at holde afstand. Vi har derfor haft ekstra mange herude de seneste måneder. Blandt andet har der været en del familier, som har hygget sig her, da de ikke kunne i eksempelvis Legoland, fortæller de.

Fodboldgolf kan spilles på tværs af aldre, hvilket er en af grundene til, at banen ofte har besøg af flere generationer på samme tid - eksempelvis bedsteforældre med deres børnebørn eller familier med børn. Foto: Mads Dalegaard

Samtidig har børn henover sommerferien kunnet spille gratis på banen, da fodboldgolfbanen var en del af Vejle Kommunes tilbud om sommerferieaktiviteter støttet af penge fra Folketinget.

- Det har virkelig været en succes, siger Johannes Thomsen, der ser frem til flere gode år med glade besøgende på fodboldgolfbanen.

Der er høflig selvbetjening, når man benytter fodboldgolfbanen. Man sørger selv for at betale med kontanter eller Mobilepay, og så låner man selv den type og størrelse bold, man skal bruge til spillet. Foto: Mads Dalegaard
I forbindelse med fodboldgolfbanen står denne hytte, hvor man er velkommen til at nyde sin medbragte mad og drikke. Her er også en grill til rådighed, hvis man ønsker det. Hytten bliver også jævnligt brugt i forbindelse med familiefødselsdage, sølvbryllupper og andre begivenheder. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Erhverv For abonnenter

Føler sig urimeligt behandlet af kommunen: Boligselskab lagde billet ind på stor byggegrund for 15 måneder siden - nu bliver det pludselig overhalet indenom

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Forslag om ny, grøn uddannelse møder opbakning i byrådet: - Der kan næppe være to meninger om, at det er en god idé

Erhverv For abonnenter

Fyret efter 15 år: Lokal el-virksomhed tilkendt erstatning fra AAB Vejle

Billund

Annie og Flemming holdt privat loppemarked: Så meget kan de sende videre til børn i coronaramt land

Erhverv

Flytter fra Vejle til Fredericia: - Det er den rette beliggenhed

Børkop For abonnenter

I et amerikansk hjørne af Børkop renoverer Benny en speciel del af bilen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle For abonnenter

Kunne de da ikke vente: Kommunen lukker populær turistmagnet midt i højsæsonen

Vejle

Vejle-firma giver naturen en chance: Græsslåmaskinen køres i garage, så rådyr, harer, fasaner og vilde planter får plads

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Alarm 112

Skovbrand i gang ved Egtved: Brandfolk fra fire stationer er sat ind

Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Egtved

Nicoline er nyslået europamester i westernridning: - Det var en kæmpe overraskelse

Annonce