Annonce
Vejle

Folk er alt fra bange og vrede til lettede: Kommunen præsenterer podcast med coronaoplevelser

Hvordan reagerer man på billeder som dette. På afstand og aflysninger? På stilstand og uvished? På hastige ændringer? Vejle Kommune har i en måned haft en telefonsvarer kørende, som folk kunne ringe til og dele deres coronareaktioner. Torsdag den 28. maj kan den første podcast med folks fortællinger høres. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Kommunen inviterede borgerne til at ringe ind til en telefonsvarer og dele deres tanker om corona. Nu er den første af fire podcasts klar.
Annonce

Vejle: Torsdag kan det første resultat af Vejle Kommunes coronatelefon høres. Det sker via en podcast, som Vejle Kommune udsender. Der skal komme yderligere tre de næste tre uger.

Siden 27. april har borgerne kunnet ringe ind og fortælle deres personlige historie om, hvordan corona og nedlukning af samfundet har påvirket deres liv og hverdag.

Ifølge en pressemeddelelse fra Kultur og Fritid i Vejle Kommune er folk alt fra bange eller vrede til lettede og mere nærværende over for deres nærmeste. Det er også meget forskelligt, hvad folk fortæller – alt fra en ældre kvinde, der har været nødt til at udskifte sin gamle bankbog til et dankort, til en lille pige, hvis mor er død, og som derfor er sur på corona, fordi det har betydet, at hendes sørgegruppe er blevet aflyst.

Annonce

Flest ældre og skolebørn

Det er meget blandet, hvem der ringer ind, men der er en lille overvægt af ældre og skolebørn.

Borgernes historier er blevet til en podcast-serie, der kan hjælpe os med at forstå, hvordan vi som mennesker og vores samfund er blevet påvirket af hele situationen omkring coronavirus.

Podcasten kan høres i alle podcast-tjenester – fx iTunes, Spotify eller Google Podcast. Fra torsdag den 28. maj kan man høre den på vores hjemmeside www.vejle.dk/indtalteftertonen.

Telefonen er åben frem til sommerferien, så folk fortsat kan ringe og bidrage med deres oplevelser og tanker om coronatiden.

Podcasten er blevet til i et samarbejde mellem Vejle Bibliotekerne, Vejle Musikteater og VejleMuseerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce