Annonce
Erhverv

Folk i Vejle om ny ferielov: Vi vil hellere have pengene

Vejlensere går en ny ferielov i møde. Arkivfoto
Danmark er midt i overgangen til en ny ferielov. I overgangsperioden vil de optjente feriepenge blive indefrosset i en feriefond. Pengene vil først blive udbetalt i forbindelse med ens pension. Det er fire borgere på gaden i Vejle lunkne overfor.

Vejle: En ny ferielov træder i kræft den 1. september.

Her fra begynder folk på arbejdsmarkedet at optjene 2,08 feriedage i september. Allerede i oktober kan man holde sin optjente ferie. I overgangsperioden fra 1. september 2019 til 31. august 2020 vil ens optjente feriepenge og feriedag blive opsparet i en ny feriefond stiftet til formålet.

Beløbet vil den enkelte få udbetalt, når personen når folkepensionsalderen. Det har et flertal i Folketinget besluttet.

Hvis Folketinget valgte, at danskerne skulle skifte til de nye regler uden en overgangsperiode, ville man det første år, kunne have ret til op til ti ugers ferie. Det ville have store konsekvenser for både den danske samfundsøkonomi og din arbejdsgivers økonomi, lyder det på borger.dk.

Vejle Amts Folkeblad har spurgt folk på gaden i Vejle, hvad de mener om overgangsperioden til den nye ferielov.

-Hvorfor skal de bestemme over vores penge?

-Foto: Michelle Madsen

Julie Andreasen, bioanalytiker og Thomas Rasmussen, robotingeniør.

Hvad mener I om overgangsperioden til den nye ferielov?

- Jeg synes, det virker mærkeligt, at jeg først kan få mine optjente feriepenge, når jeg går pension. Hvorfor skal politikerne bestemme over vores penge? Jeg ville foretrække at få dem udbetalt. Jeg ved ikke helt, hvordan overgangsperioden rammer mig, men jeg har i hvert fald tre ugers betalt sommerferie, siger Julie Andreasen.

- Og jeg har meget afspadsering, jeg kan bruge til ferierne i år. Jeg synes ikke, det er god idé at placere vores optjente feriepenge i en fond. Hvem ved hvor nedslidte, vi er, når vi en gang kan gå på pension. Vi ville have mere glæde pengene nu.

- Jeg har heldigvis sparet op

Foto: Michelle Madsen

Michelle Pristed, fabriksarbejder på Fertin Pharma.

Hvad mener du om overgangsperioden?

- Jeg kan godt se det praktiske i, at det skal være ens for alle. Men jeg synes, at man burde tage højde for den enkelte. Jeg har heldigvis sparet feriepenge op sidste år, men jeg vil da hellere have de feriepenge, jeg opsparer nu i stedet for, at jeg skal vente helt indtil, jeg går på pension. Der er jo vildt mange år til den dag, siger 25-årige Michelle Pristed.

- Dyrt at holde ferie uden løn

Foto: Michelle Madsen

Kathrine Normann, ansat i Vejle Kommune.

- Hvis jeg stod i den situation, hvor jeg ikke havde optjent nok feriedage, ville jeg være træt af overgangen. Det er dyrt at holde ferie uden løn. Men jeg burde have feriedage nok til både sommer- og efterårsferie, så overgangen rammer ikke mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce