Annonce
Læserbrev

Folk må se sig selv gå ned i løn, fordi arbejdsgiverne netop ikke viser samfundssind

Hvis man som arbejdsgiver ikke sørger for at budgettere til krisesituationer som denne og lave henlæggelser og have lidt på kistebunden, så kan jeg ikke som lønmodtager have ondt af arbejdsgiverne. Det er jo det, lønmodtagere bliver tudet ørene fulde af, at de burde gøre.

Læserbrev: I disse tider, hvor man skal udvise samfundssind, kan man atter en gang se lønmodtagere holde for i det private arbejdsmarked.

Mange lønmodtagere bliver sendt hjem uden løn, til trods for at der er lavet en trepartsaftale.

Man må formode, når den danske model slår igennem, at man så vil benytte sig af aftaler, der er lavet for at tilgodese alle parter.

Men desværre kan jeg via mit arbejde se, hvordan lønmodtagerne atter en gang skal holde for og alene udvise samfundssind, fordi det er så skrækkeligt for arbejdsgiverne, at de skal betale løn til vores medlemmer.

Løn, som mange har sat deres økonomi op efter.

Folk må se sig selv gå ned i løn, fordi arbejdsgiverne netop ikke viser samfundssind.

Gang på gang skal vi høre fra arbejdsgiversiden, at man skal udvise respekt og være påholdende, for at økonomien kan "hænge" sammen og ikke kræve høje lønstigninger, for at man kan være et konkurrencedygtigt land.

Men ikke desto mindre bliver vores medlemmer gang på gang "sorteper" i de situationer, hvor der sker noget, som koster lidt penge for arbejdsgiverne.

Igen skal man se, at lønmodtagerne er dem, som skal gå ned i løn, ved at ende på dagpenge. På satser, som arbejdsgiverne ikke engang selv ville leve for.

Er dette i orden, spørger jeg så?

Jeg sidder til daglig med persontransport-overenskomster, og der kan jeg se, at mange virksomheder vælger at sende folk hjem uden løn eller fyre dem, og så kan lønmodtagerne stå til en lønnedgang på op til mellem 8000 og 10.000 kr. pr. måned, hvorimod hvis arbejdsgiverne tog imod trepartsaftalen, så ville alle give lidt til, at økonomien kunne klares for alle, uden at halebenet skulle hænge i vandskorpen.

Hvis man som arbejdsgiver ikke sørger for at budgettere til krisesituationer som denne og lave henlæggelser og have lidt på kistebunden, så kan jeg ikke som lønmodtager have ondt af arbejdsgiverne.

Det er jo det, lønmodtagere bliver tudet ørene fulde af, at de burde gøre.

Bettina Mortensen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce