Annonce
Give

Folk strømmer til Give: Men mangel på lejeboliger kan bremse tilflytningen

Ejendomsmægler Lars Secher, helt til højre, beretter om godt salg i Give for tiden. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Der er godt gang i boligsalget, og der flytter mange folk udefra til Give. Men den helt store udfordring er den mangeårige mangel på lejeboliger. Det kan sinke byens fortsatte udvikling.

Give: Fra januar til 1. oktober 2019 solgte Danbolig Give næsten hver anden bolig til kunder uden for 7323-området.

Det oplyser Lars Secher, der er daglig leder hos Danbolig i Give.

Tilflytterne kommer eksempelvis fra Vejle, Silkeborg, Horsens, Tørring, Odder, Hadsund og så fjern en destination som Hillerød. Men hvad er det så, der trækker tilflytterne til Give?

Det har Lars Secher et par gode forklaringer på.

- Det handler om, at man her både får meget for pengene, og at man også får gode boligvilkår. For 1,5 -1,6 millioner kroner får man et godt indflytningsklart parcelhus på en rolig lukket villavej, noget som mange børnefamilier eftersøger. For samme pris får man til sammenligning i Vejle et hus, der ligger ved en af byens store og stærkt befærdede veje, siger Lars Secher.

Stod der 20 lejeboliger klar, så var de væk på fem minutter, og så kunne vi få flere villaer/parcelhuse ind i vores kundekartotek. Både vi og vores kollega her i byen mangler huse til salg i byen.

Lars Secher

Annonce

Gode forhold

Generelt viser de nye salgstal, at folk er begyndt at orientere sig mod en by som Give, når de skal bosætte sig i Vejle Kommune. Ikke mindst fordi priserne i byer som Vejle, Jelling, Børkop og Brejning kun kender en vej: op.

- Den gode gænge i boligmarkedet her i Give skyldes ikke mindst det gunstige prisniveau her i byen. Her er vi virkelig konkurrencedygtige. Samtidig tilbyder Give som by hele pakken, om man så må sige. Vi har et godt handels/butiksliv med en 34 butikker, der dækker folks behov, vi har et rigt foreningsliv, gode institutioner og skoler, så vi er som bysamfund på alle måder et fremragende alternativ til regionens større og dyrere byer, siger Lars Secher.

Men det betyder ifølge Lars Secher ikke, at alt er ideelt. For der er mange, der gerne vil sælge deres hus og flytte i en mindre krævende bolig, men en sådan bolig kan de ikke finde. Derfor bliver de enten boende eller flytter andre steder hen, selv om de helst ville blive i Give.

- Det er fint med tilflytningen, men hvis udflytningen af giveborgere er lige så stor, så kommer vi jo ingen vegne. Mange i byen ville ønske, at Vejle Kommune tager nej-hatten af og er med til at etablere lejeboliger, siger Lars Secher.

Annonce

Lejebolig giver udvikling

Han mener dermed, at sværdet til at løse den gordiske knude er i hænderne på byrådet. Men den kunne også ligge hos lokale investorer, så der er flere ting i spil.

- Jeg tænker, at Vejle Kommune gør klogt i at tænke Give ind i ligningen for den samlede kommuneudvikling. Og det synes jeg også, at de gør langt hen ad vejen. Men det bør da gøre ondt på de folkevalgte i byrådet, når de kan læse, at der er folk, der forlader kommunen, fordi der mangler lejeboliger i kommunens andenstørste by? Det kan næppe være tanken, at en tredjedel af kommunen skal "sygne hen og dø", fordi folk ikke kan finde en lejebolig, lyder det retorisk fra Lars Secher.

- Jeg synes, at der er mange positive ting og historier at fortælle om Give. Der er søsat mange fine tiltag med nye byvisioner, det nye fælles samlede idrætscenter og kommunal fokus på udviklingen af butikslivet i byen. Det tyder på stærk kommunal velvilje og både lyst og evne til at hjælpe Give godt på vej med at få skabt en positiv udvikling. Kunne vi så bare lige også få rettet dette positive lys mod lejeboligsituationen i byen, så ville der virkelig være skabt basis for en rigtig fin udvikling af både byen og indbyggertallet, siger Lars Secher.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce