Annonce
Vejle

Folk strømmer til Vejles nye arkitektoniske perle

Intet er overladt til tilfældighederne i den bygning, der har været otte år undervejs og blev indviet for offentligheden 9. juni 2018. Arkivfoto: Mette Mørk

Nyhedens interesse har ingenlunde lagt sig for Kirk Kapitals hovedkvarter på havnen i Vejle. Tværtimod. Folk strømmer stadig i overvældende grad til Vejles nye arkitektur og kunst-seværdighed - Fjordenhus.

Vejle: Aviserne har skrevet om den nye arkitektoniske perle.

Folk har snakket om den. Og diskussionen om dens værdi for byen, kommunen, regionen og endda landet er lystigt gået på de sociale medier.

Rigtig mange har da også lagt vejen forbi Fjordenhus på havnen i Vejle. Interessen har endda overrasket i Kirk Kapitals nye hovedkvarter. Det fortæller Morten Teilmann-Jørgensen som er kommunikations- og planlægningsansvarlig i huset, der er tegnet af den verdenskendte dansk-islandske kunster Olafur Eliasson.

Siden åbningen for tre uger siden har gennemsnitligt 1000 gæster om dagen lagt vejen forbi. De fleste er lokale, men mange kommer også langvejs fra.

- På dage med dårligt vejr har vi været lidt under, men i weekenden er vi langt over. Selvom interessen har været stor fra start, så overrasker det da lidt, indrømmer Morten Teilmann-Jørgensen.

Selvom interessen har været stor fra start, så overrasker det da lidt.

Morten Teilmann-Jørgensen, kommunikations- og planlægningsansvarlig

Guidede ture var udsolgte

Bygningen har været otte år undervejs og blev indviet for offentligheden 9. juni 2018. Alle interesserede fik her et indblik i et værk, hvor intet som helst er overladt til tilfældighederne.

Siden har man fra morgenstunden og frem til midnat, alle dage i ugen, kunne besøge stueetagen for at se selve huset, og betragte de kunstinstallationer, der på forskellig vis spejler fjordens vand og himlen og symboliserer naturen. Man har også arrangeret guidede ture op til husetss førstesal, men de har længe været udsolgte.

Det bliver der lavet om på nu.

- På grund af den store interesse har vi sat flere ture i kalenderen i juli, august og september. Dem kan man booke sig ind på fra i midten af næste uge på vores hjemmeside, fortæller kommunikations- og planlægningsansvarlig Morten Teilmann-Jørgensen.

Derudover har man også trykt foldere med informationer om bygningen og kunsten til de mange gæster. For mere information - tjek fjordenhus.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Vejle

Til hot fodboldaften i Byparken - med øl, jubel, skuffelse og frossen oksekødssuppe

Annonce