Annonce
Vejle

Folk strømmer til Vejles nye arkitektoniske perle

Intet er overladt til tilfældighederne i den bygning, der har været otte år undervejs og blev indviet for offentligheden 9. juni 2018. Arkivfoto: Mette Mørk

Nyhedens interesse har ingenlunde lagt sig for Kirk Kapitals hovedkvarter på havnen i Vejle. Tværtimod. Folk strømmer stadig i overvældende grad til Vejles nye arkitektur og kunst-seværdighed - Fjordenhus.

Vejle: Aviserne har skrevet om den nye arkitektoniske perle.

Folk har snakket om den. Og diskussionen om dens værdi for byen, kommunen, regionen og endda landet er lystigt gået på de sociale medier.

Rigtig mange har da også lagt vejen forbi Fjordenhus på havnen i Vejle. Interessen har endda overrasket i Kirk Kapitals nye hovedkvarter. Det fortæller Morten Teilmann-Jørgensen som er kommunikations- og planlægningsansvarlig i huset, der er tegnet af den verdenskendte dansk-islandske kunster Olafur Eliasson.

Siden åbningen for tre uger siden har gennemsnitligt 1000 gæster om dagen lagt vejen forbi. De fleste er lokale, men mange kommer også langvejs fra.

- På dage med dårligt vejr har vi været lidt under, men i weekenden er vi langt over. Selvom interessen har været stor fra start, så overrasker det da lidt, indrømmer Morten Teilmann-Jørgensen.

Selvom interessen har været stor fra start, så overrasker det da lidt.

Morten Teilmann-Jørgensen, kommunikations- og planlægningsansvarlig

Guidede ture var udsolgte

Bygningen har været otte år undervejs og blev indviet for offentligheden 9. juni 2018. Alle interesserede fik her et indblik i et værk, hvor intet som helst er overladt til tilfældighederne.

Siden har man fra morgenstunden og frem til midnat, alle dage i ugen, kunne besøge stueetagen for at se selve huset, og betragte de kunstinstallationer, der på forskellig vis spejler fjordens vand og himlen og symboliserer naturen. Man har også arrangeret guidede ture op til husetss førstesal, men de har længe været udsolgte.

Det bliver der lavet om på nu.

- På grund af den store interesse har vi sat flere ture i kalenderen i juli, august og september. Dem kan man booke sig ind på fra i midten af næste uge på vores hjemmeside, fortæller kommunikations- og planlægningsansvarlig Morten Teilmann-Jørgensen.

Derudover har man også trykt foldere med informationer om bygningen og kunsten til de mange gæster. For mere information - tjek fjordenhus.dk.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce