Annonce
Børkop

Folk tror, de klipper mennesker: - Men det er altså bare dukker, eleverne øver sig på

Dukkerne er så tæt på den ægte vare, som man kommer. Det er rigtig hår, men alligevel kan det godt opføre sig anderledes. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Frisøreleverne hos Passion by Bjerring i Børkop har været godt i gang med at klippe. Men det er kun blevet til træning på dukker, mens frisørerne har været lukket.

Børkop: Der kan vente dig et usædvanligt syn, hvis du går eller kører på Søndergade og passerer Passion by Bjerring. Her bliver der nemlig klippet, selvom frisørerne har lukket, men det er kun på dukker.

Ejeren af frisørsalonen, der også har en salon i Brejning, Katrine Bjerring, har sat gang i, at hendes elever skal mødes en gang i mellem og klippe på dukker.


Annonce

Lærerne gør, hvad de kan og forsøger at give os det, som vi skal have, men det er bare ikke muligt at gøre.

Kristina Gjersen


- Det er bare ikke det samme, hvis man skal vurdere det online. Der er vinkler, som man ikke kan se ellers. Samtidig er vi jo alle sammen ved at være meget trætte af situationen, så vi har mødtes nogle gange. Både for at eleverne lærer mere, men også for at holde humøret højt, siger Katrine Bjerring og fortsætter:

- Der er da folk, som lige melder ind og tror, at vi er i gang med at klippe rigtige mennesker, men det er bare dukker, siger Katrine Bjerring med et smil på læben.

En af de elever, som Katrine Bjerring har ansat, er Kristina Gjersen.

- Lærerne på skolen gør, hvad de kan og forsøger at give os det, som vi skal have, men det er bare ikke muligt at gøre. Så det er virkelig tiltrængt at komme herop og være lidt sammen, samtidig med at vi har mulighed for at lære noget af Katrine, siger Kristina Gjersen.

Det er bare nemmere at få noget sparring i den virkelig verden, siger frisørelev Kristina Gjersen. Foto: Martin Søndergaard Jensen

Så tæt på den ægte vare som muligt

Passion by Bjerring har ni frisører ansat i de to saloner og heraf er fire elever. Katrine Bjerring nyder at have elever og lære dem op.

- Det er virkelig svært ikke at kunne give det normale til pigerne, som jeg er vant til at gøre. Så kan vi jo give sparring hverdag, men det er af naturlige årsager ikke muligt lige nu, siger Katrine Bjerring.

Den anden elev, som er i salonen denne dag, er Emma Strandberg. Hun oplever heller ikke den samme læring, som hun ellers ville få.

- Vi har i skolepraktikken været i gang online med undervisning. Så kan vi for eksempel have sat hår på en dukke derhjemme og sende billeder ind, og vores lærer kan give feedback derpå. Havde vi været på skolen, havde de jo kunne give os det med det samme og set det fra forskellige vinkler, som man jo også kan ude i salonen, siger Emma Strandberg.

Hos Passion by Bjerring har de mødtes nogle gange, da det ikke er det samme at sidde og få læring online for frisøreleverne. Foto: Martin Søndergaard Jensen

Dukkerne, som de klipper, har ægte hår. Så de kommer så tæt på den ægte vare som muligt.

- Der er lidt forskelle, men når vi samtidig kan snakke med Katrine hele tiden, hvis der skulle være noget, som vi er usikker på eller noget, som vi gør forkert, så kan hun lige komme og hjælpe, siger Emma Strandberg.

Annonce

Snakker nogle gange med dukkerne

For Katrine Bjerring og eleverne er det ikke kun kundskaberne i at klippe, som de mangler i denne tid. Det er også den kundekontakt, som man normalt har masser af, men som for nuværende er umuligt.

- Man lærer jo meget af at snakke med kunderne om, hvad de vil have og have en dialog. Så nogle gange snakker vi da lidt med dukkerne, og har det sjovt med det, griner Emma Strandberg, mens hun er i gang med at sætte hår på en af dukkerne.

Katrine Bjerring håber også snart på at kunne komme i gang igen.

- Vi vil jo ikke sætte hovedet op efter noget, for så ender vi nok med at blive skuffet. Men vi glæder os til at komme i gang igen, når vi må. Der er ingen tvivl om, at faget bløder, siger Katrine Bjerring

Annonce
VEJLE For abonnenter

Hundeslagsmål mellem klubber: 'Vi vil ikke være uvenner med de andre,' siger den største af dem

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Sundhedschef forventer smittestigning efter ferien: 'Det er næsten uundgåeligt'

Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Give

Grøn opvarmning til mindre penge: Nem og billig fjernvarme er på vej til 200 boliger

Give

Olivia og Emma er klar: Så er sporene lagt til Lykkeliga i Give

Børkop

Børnene vælger den farligste løsning: Så nu bliver byens mest trafikerede vej hævet

Alarm 112 For abonnenter

Køretur blev dyr for forretning og 42-årig chauffør: Han overtrådte otte regler under fyrværkeri-transport

Navne

Et sidste mindeord: Anders Peter var en varm drivkraft i Lions Club Børkop

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Jelling

Skoleleder skulle passe brormands hund i efterårsferien: Ups, så var den stukket af, og så gik den vilde jagt...

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods fremgangen i Brøndby; derfor ser det helt umuligt ud for VB

Egtved

Stort ønske om bybus i mindre by: 'Vi har mere brug for den end de rige i Bredballe'

Annonce