Annonce
Kultur

Folkefest og lukkede veje: Kun de sidste detaljer skal på plads inden DM i cykling

Ligesom da TV2 sendte TV2 på Tour fra Give i 2016 bliver der arrangeret et cykelløb for børn under 15 år i forbindelse med DM. Det kommer til at foregå lørdag. Arkivfoto: Michael Svenningsen
- Vi er i detailplanlægningen. De store aftaler er på plads, og vi gør alt, hvad vi kan, for at det bliver så godt et cykelløb som muligt - både for rytterne og for publikum, lyder det fra formanden for Give Cykelklub, Kurt Gjødsbøl syv uger før DM i landevejscykling.

Give: Det er ikke kun landets traditionsrige festivaler, der i øjeblikket holder vejret og skeler til coronarestriktionerne. Også hos Give Cykelklub krydser man i den grad fingre.

I hvert fald har klubben tænkt sig at gøre sit til, at danmarksmesterskabet i cykling, der finder sted med udgangspunkt i Give fra 17. til 20. juni, bliver en stor folkefest. Det lagde formand Kurt Gjødsbøl ikke skjul på, da han og flere andre aktører mandag aften deltog i et time langt virtuelt informationsmøde om afviklingen af arrangementet.

- Status er, at vi er i fuld gang. Vi er i detailplanlægningen. De store aftaler er på plads, og vi gør alt, hvad vi kan, for at det bliver så godt et cykelløb som muligt - både for rytterne og for publikum, lyder det fra cykelformanden.

Annonce

Der køres cykelløb både, torsdag, fredag, lørdag og søndag. Alle dage starter og slutter rytterne i selve Give, og det betyder afspærring af veje, samtidig med at nogle af de faste parkeringspladser inddrages. Her understregede politikommissær John Skjødt fra Sydøstjyllands Politi, at rytternes sikkerhed er vigtig. Samtidig skal borgerne kunne få hjælp fra udrykningskøretøjer, hvis det skulle blive nødvendig.

- Vi planlægger enhver situation, og så bliver vi altid overraskede alligevel. Men skal vi have en ambulance frem, har vi sluser, hvor vi guider folk og ambulancer i gennem Har vi brug for brandvæsenet, så gælder det forud for cykelløbet, fortalte politikommissæren.


Forhåbentlig kan vi se frem til en rød og hvid folkefest i solhjulets by.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


- Skab en fest

I start- og målområdet samt ude på de forskellige ruter skal der bruges i alt 300 frivillige til at afvikle et vellykket og samtidig sikkert cykelløb. En stor opgave for en klub med omkring 150 medlemmer, erkender Kurt Gjødsbøl, men erfaringer fra blandt andet 2016, hvor TV2-konceptet TV2 på Tour besøgte Give kan fortsat bruges.

- VI mangler stadig nogle frivillige, men det får vi styr på, lover Kurt Gjødsbøl, der lokkede med gratis forplejning til dem, der melder sig på banen.

Også borgmester Jens Ejner Christensen (V) ser frem til, at Give og Vejle Kommune bliver centrum for afviklingen af mesterskabet.

- DM kommer til at samle byen og kommunen om den store event i midten af juni. Give har før vist, at de kan håndtere store arrangementer, som da vi havde TV2 på Tour i 2016, så jeg er både sikker og overbevist om, at vi kan løfte et DM i landevejscykling.

- Forhåbentlig kan vi se frem til en rød og hvid folkefest i solhjulets by, siger borgmesteren.

Det samme håber Kurt Gjødsbøl fra Give Cykelklub. Han opfordrer også til, at man i de byer, som rytterne cykler i gennem, gør dagene til noget særligt.

- Normalt er cykelløb noget, man ser i fjernsynet. Men her har vi altså rytterne lige udenfor døren, hvilket i sig selv er en enestående oplevelse. Derfor vil jeg opfordre de bysamfund, som får besøg af DM-rytterne, til virkelig at skabe en fest og gøre en masse ud af det, siger Kurt Gjødsbøl.

Information om alt fra muligheden for at blive frivillig, til afspærringer og løbsprogram bliver løbende opdateret på hjemmesiden dmigive.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce