Annonce
Børkop

Kirke åbner med friluftsgudstjeneste

Billedet her er fra en tidligere Mølledag. Det afholdes ikke i år, men der afholdes friluftsgudstjeneste. Det må man nemlig gerne, og dermed holdes den tradition i hævd. Arkivfoto
Trods coronatider vil Børkop Vandmølle danne ramme om en tradition, nemlig friluftsgudstjeneste på Kristi himmelfartsdag.

Børkop: Fra på mandag åbner folkekirken igen, og i Gauerslund sogn åbner man med en friluftsgudstjeneste på Børkop Vandmølle. Den vil finde sted på torsdag 21. maj, der er Kristi himmelfartsdag.

Og det glæder selvsagt præsterne, at der nu atter er mulighed for at holde gudstjeneste.

- Vi har jo længtes efter at holde det, der vel kan kaldes vores kardinalpunkt, nemlig gudstjenesten. Personligt har jeg ikke holdt en siden 1. marts, og det er da den længste periode, jeg har haft i mit arbejdsliv uden at skulle holde en gudstjeneste, siger han.

Så præsterne kan snart komme på græs. Ok, det er forkert ordvalg, for de bliver nærmere de fremmødte, der skal på græs. Der er nemlig en række restriktioner, der nu er udstedt fra sundhedsmyndighederne, som skal overholdes.

- I år har vi fået tilladelse af Vejle Kommune og Børkop Vandmølle til at afholde friluftsgudstjeneste. Det skal ske under iagttagelse af forsamlings- og afstandsreglerne. Men der skulle skulle være plads nok i møllegården og på græsarealet bagved, så vi kan holde os på "afstand og være sammen" det samme sted, forklarer Verner Helwig Pedersen.

Annonce

Ingen Mølledag før næste år

Kristi himmelfartsdag plejer at være dagen, hvor Lions Club Børkop i samarbejde med Børkop Vandmølles Venner og andre afholder Mølledag på Danmarks smukkeste vandmølle, Børkop Vandmølle.

Men i år er det aflyst, ganske som så mange andre arrangementer.

Der har ellers været Mølledag siden 1980. Lions Club Børkop har meldt ud, at man glæder sig til at kunne arrangere Mølledag i 2021.

Alle tre præster

Friluftsgudstjenesten er en tradition, der går 13 år tilbage. Det er en måde at starte Mølledagen på, men den dag er for længst blevet aflyst.

Men det behøver friluftsgudstjenesten ikke at være. Biskoppen har meddelt, at man gerne må forsamles, når det gælder friluftsgudstjenester, men selvfølgelig med passende afstand med videre.

- Der gives anvisninger ved ankomsten. Gudstjenesten med nadver vil blive forstærket med lyd, og så vil alle sognets tre præster medvirke. Det var egentlig mig, der var sat på den gudstjeneste, men jeg foreslog de andre to, om vi ikke alle skulle deltage. Det giver god mening lige at komme tilbage på den måde, siger Verner Helwig Pedersen.

Man må gerne medbringe egen havestol og måske et varmende tæppe.

Da der ikke er Mølledag finder gudstjenesten sted en time senere end vanlig, så den går i gang klokken 10. Der er selvfølgelig fri entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce