Annonce
Egtved

Folkemusik på tværs af generationer

Med det nye musikskole-hold "Folkemusik for generationer i Højlandet"  i Vejle Musikskole, bliver det muligt for børnene at tage voksne familiemedlemmer med til undervisningen. Arkivfoto (fra 2013): Benny F. Nielsen
Vejle Musikskole vil genoplive folkemusik-traditionen på Egtved-egnen med et nyt tilbud efter sommerferien.
Annonce

Egtved: Indtil for få år siden var der en stor folkemusik-tradition på Egtved-egnen. For mange i Egtved var det en musikalsk platform, som man var stolt af.

Denne musiktradition vil der nu blive pustet nyt liv i, når Vejle Musikskole efter sommerferien åbner for et anderledes tilbud til skoleelever og deres forældre og bedsteforældre. Musikskolen kalder det “Folkemusik for generationer i Højlandet”, og holdene starter i august-september.

Med Højlandet, mener musikskolen egnene omkring Egtved, Jelling og Give. Og derfor vil musiktilbuddet gælde i alle tre byer.

- Der er virkelig mange, som har interesse for folkemusik, og det er alle i alle aldre, lyder det fra Manny Skjærbæk, der gennem mange år har beskæftiget sig med folkemusik, både som udøvende og som underviser.

- Og med det her tiltag, hvor børnene kan invitere deres voksne familiemedlemmer til at være med, tænker vi, at der kan blive åbnet op for en helt ny en helt ny måde at være sammen om musikken på, tilføjer hun.

Rent praktisk handler det om, at er det muligt for hver betalende elev at tage op til tre voksne familiemedlemmer over 25 år med til undervisningen – uden at skulle betale ekstra.

Man behøver ikke være særlig øvet for at deltage. Skulle man have ønsker om at dygtiggøre sig yderligere til et specifikt instrument, er det altid en mulighed at melde sig til musikskolen solo-undervisninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce