Annonce
Debat

Folkeskolen: Vi skal have ambitioner på elevernes vegne

Peter G. Harboe. Privatfoto

Læserbrev: Lørdag 7. august argumenterer Patrick Hjortshøj i VAF (i læserbrevet "Mere frihed og ro skal give folkeskolen bedre rammer", red.) for tre større forandringer i Vejles folkeskoler:

Klassekvotienten skal ned på maksimalt 24 elever, skolerne skal selv kunne konvertere undervisningstimer med én lærer til færre timer med to lærere, og mål- og topstyringen skal afløses af medbestemmelse.

Det første punkt med klassekvotienten er måske ikke så aktuelt, når klassekvotienten i 2020 lå på 21,5, og kun 35 procent af klasserne har mere end 25 elever - de fleste af Vejles skoleelever går i klasser med mindre end 24 elever i klassen.

Annonce

De to andre punkter omkring flere timer med to lærere og mere medbestemmelse på skolerne kan være gode - det skal bare sikres, at trivsel og fagligt niveau så følger med og forbedres.

Vejle Kommunes skoler har generelt så høj en trivsel, at udfordringerne ikke ligger her - 92 procent af eleverne har høj trivsel.

Derimod er det faglige niveau kun gennemsnitligt i forhold til resten af Danmarks kommuner, og i Vejle var en syvendedel (14 procent) af afgangseleverne ikke i gang med en uddannelse 15 måneder efter, de havde forladt en af Vejle Kommunes skoler i 2019.

Det er alvorligt for elevernes fremtidige muligheder, hvis de ikke har et grundlag til at få et fag og blive selvstændige borgere.


Derfor skal vi løbende følge udviklingen i det faglige niveau og trivslen, så lærere og skoleledere kan korrigere, når der ikke er faglig fremdrift, eller trivslen falder.

Peter G. Harboe


Derfor skal vi løbende følge udviklingen i det faglige niveau og trivslen, så lærere og skoleledere kan korrigere, når der ikke er faglig fremdrift, eller trivslen falder.

Vi skal have ambitioner på elevernes vegne i Vejle Kommune.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Debat

Klarsyn efter kommunalvalget: 10 millioner til skolen skal findes

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce