Annonce
Debat

Folketingsmedlem fra Vejle: Corona-hovsa-løsninger er gift for erhvervslivet

Christoffer Aagaard Melson. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Regeringen indkaldte til forhandlinger om nye hjælpepakker fredag aften, efter de nye vidtgående restriktioner for at bekæmpe corona-epidemien var meldt ud.

Selvom der har været god tid til at forberede Danmark på en ny bølge af corona, forhandles der stadig i skrivende stund.

Det kunne forsvares i foråret, hvor der var meget lidt viden om corona-virussen. Det kan det ikke længere.

Situationen, hvor ingen virksomheder har nogen anelse om, hvilke restriktioner der vil blive indført med dags varsel, og hvilke ordninger for kompensation der vil gælde efterfølgende, er uholdbar.

Det har ført til ekstremt store udgifter for virksomhederne den seneste tid, at arrangementer er blevet aflyst fra dag til dag, uden de har haft mulighed for at planlægge efter det.

Et af billederne på disse unødvendige omkostninger er udsmidningen af enorme mængder mad.

Der er efterhånden så meget viden om corona-virussen, at man sagtens vil kunne lave en plan for, hvilke restriktioner der vil blive indført, hvis smitten stiger, samt hvilken kompensation de berørte virksomheder i givet fald kunne se frem til. Hvilket man da også har gjort i en række andre lande.


Selvom en sådan plan altid vil kunne risikere at skulle justeres, ville den kunne have sparet vores erhvervsliv for enorme summer. Derudover vil det give virksomhederne en større sikkerhed i forhold til at investere og hyre medarbejdere, hvis de ved, i hvilken grad deres virksomhed vil blive påvirket under forskellige scenarier.

Christoffer Aagaard Melson


Selvom en sådan plan altid vil kunne risikere at skulle justeres, ville den kunne have sparet vores erhvervsliv for enorme summer.

Derudover vil det give virksomhederne en større sikkerhed i forhold til at investere og hyre medarbejdere, hvis de ved, i hvilken grad deres virksomhed vil blive påvirket under forskellige scenarier.

Statsminister Mette Frederiksen lovede allerede i juni, at sådan en plan ville blive lavet. Hvorfor regeringen har prioritet andre ting hen over sommeren er en gåde.

Nu er det på tide, at regeringen kommer i arbejdstøjet og får skabt størst mulig forudsigelighed for det danske erhvervsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce