Annonce
Debat

Folketingsmedlem fra Vejle: Sundhedsvæsnet skal løftes, og det kan kun gå for langsomt

Christoffer Aagaard Melson. Pressefoto

Læserbrev: Statsministeren sagde i sin nytårstale, at "når vi står midt i en svær pandemi, er tiden ikke til at gennemføre store forandringer i sundhedsvæsnet."

Det er i min optik helt forkert. Det er netop i en krise som denne, at vi akut har behov for en ny sundhedsreform.

Venstre har ventet på forhandlinger i to et halvt år, og vi er dybt bekymrede over, at regeringen endnu en gang udskyder problemet. For vi kan ikke vente på, at corona forsvinder, før vi laver den nødvendige reform af sundhedsvæsnet.

Annonce

I sidste regeringsperiode fremlagde vi selv et bud på en sundhedsreform, men den valgte den nuværende regering at skrotte, lige så snart de havde sat sig i regeringskontorerne. Det gjorde vi, fordi der var brug for handling, hvis vi også i fremtiden skulle have et robust sundhedsvæsen. Derfor undrer vi os over, at der endnu ikke er sket noget nyt på området. Særligt når vi netop har haft en sensommer og et tidligt efterår, hvor corona ikke fyldte ret meget i vores sundhedsvæsen.

Mange af de kapacitetsudfordringer, som vi står over for i dag, skyldes ikke kun en stor pukkel pga. corona og sygeplejerskekonflikt, men i lige så høj grad, at vi bliver ældre. Derfor er det vigtigt, vi også får styrket det nære sundhedsvæsen.

Venstre foreslog i efteråret i vores nye sundhedsudspil en lang række tiltag. Bl.a. at sundhedsvæsenet skal rykke tættere på borgerne med 35 sundhedshuse.

Derudover skal vi opkvalificere patientrettighederne med en digital patientrettighed til eksempelvis digitale konsultationer, ligesom ventetiden for sagsbehandlingen af ansøgninger fra udenlandske læger skal ned.

Budskabet fra Venstre er klart: Vi er nødt til at få en sundhedsreform nu.

Corona kan ikke længere være en undskyldning for, at regeringen kan udskyde samtlige løfter og aftaler. Det er danskernes sundhed for vigtig til. Venstre er klar til forhandlinger.

Christoffer Aagaard Melson

Corona kan ikke længere være en undskyldning for, at regeringen kan udskyde samtlige løfter og aftaler. Det er danskernes sundhed for vigtig til. Venstre er klar til forhandlinger.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Debat

Klarsyn efter kommunalvalget: 10 millioner til skolen skal findes

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce