Annonce
Debat

Folketingsmedlem fra Vejle: Transport er også velfærd!

Niels Flemming Hansen. Foto: Steen Brogaard
Annonce

Læserbrev: Trængslen på de danske veje stiger og stiger.

Samtidigt har vores nuværende transportminister udgivet en ny bog.

Er jeg den eneste, som tænker, at det i stedet kunne klæde ham at trække i arbejdstøjet og få forhandlet en ny infrastrukturplan? Regeringen startede sin regeringsperiode med at droppe den infrastrukturplan, der allerede var forhandlet igennem. Det har efterladt danskerne uden en plan i en tid, hvor vi spilder flere timer af vores liv i køer end nogensinde før.

Infrastrukturplanen kan vi kigge langt efter, for jeg tror ikke, vi får løst de trafikale problemer, så længe transportministeren bruger tiden på bøger i stedet for politik.

Trafikken er særlig slem i Trekantområdet, og tallene er faktisk meget bekymrende. Køerne koster årligt samfundet op mod 27 milliarder kroner. Det skader alle parter.

Først og fremmest er det en hæmsko for vores mange virksomheder i Trekantområdet. Virksomhederne har svært ved at tiltrække ordentlig arbejdskraft, hvis de ikke kan tilbyde medarbejdere let og hurtig transport til og fra arbejde. For selvfølgelig er det en overvejelse, man gør sig, hvis man agter at flytte.


For os konservative er det også velfærd, når man kan bruge sin tid på at hente sine børn efter skole i stedet for at sidde i kø på motorvejen.


Desuden rammer det transportindustrien, hvilket koster penge, som i sidste ende må betales af forbrugeren - altså du og jeg.

Ikke nok med det, så rammer det også familierne. Regeringen yndede at tale om velfærd i valgkampen, men for os konservative er det altså også velfærd, når man kan bruge sin tid på at hente sine børn efter skole i stedet for at sidde i kø på motorvejen.

En ordentlig infrastruktur, som understøtter effektiv transport mellem hjem, arbejdsplads og fritidsaktiviteter, udgør et afgørende fundament for danskernes velfærd og virksomhedernes produktion og konkurrenceevne.

I Det Konservative Folkeparti vil vi gøre livet lettere for danske familier og danske virksomheder. En ordentlig plan for infrastrukturen er et vigtigt element i dette.

Derfor er det mit og vores klare håb, at transportministeren flytter fokus fra bogudgivelser og over på det, der virkelig gælder. Vi skal have gang i forhandlingerne, så vi kan få en god plan, som løber i mange år, og som er bredt funderet. Det er der brug for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Psykisk vold per kontrakt

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Vejle

Spritbilist afsløret på Vesterbrogade

Annonce