Annonce
Billund

Folketingsmedlem om gymnasiefusionsstop: - Det er lidt af en bombe

Anni Matthiesen har sammen med uddannelsesordfører Ellen Thrane Nørby kaldt undervisningsministeren i samråd om fusionsstoppet. Arkivfoto
Venstres Anni Matthiesen kalder undervisningsministeren i samråd om det midlertidige stop for gymnasiefusioner

Grindsted: Gymnasierne i Grindsted er tæt på en fusion. Skal alt det arbejde nu sættes på pause? Skal Grindsted så vente i flere år? Spørgsmålene stå i kø hos Venstres Anni Matthiesen, efter at undervisningsminister Pernille Rosenkranttz-Theil har sagt stop for gymnasiefusioner.

- Det bekymrer mig. Det er lidt en bombe, hun smider ved pludselig at sige stop. Jeg ved godt, at der skal være dispensationssmuligheder, men hvornår er man så noget særligt, så man kan få en dispensation? Og der hvor man er tæt på målstregen, skal man alligevel vente i flere år? Og hvad sker der, hvis man får nej til en eventuel dispensationsansøgning?, siger hun.

Anni Matthiesen har derfor sammen med Venstres ungdomsuddannelsesordfører Ellen Thrane Nørby kaldt ministeren i samråd, hvor de to kan få lejlighed til at stille spørgsmål til ministeren.

Annonce

Så super

Anni Matthiesen bakker dog op om den del af beslutningen, som betyder, at tilskudssystemet også skal gennemgås.

- Det er så super. Det bakker vi helt og fuldt op om, for vi satte jo selv en arbejdsgruppe i gang med det, da vi havde regeringsmagten. Jeg forstår bare ikke, hvorfor ministeren har brug for at sætte fusionsplaner på pause. Vi kan jo sagtens forhandle ved siden af, mener hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce