Annonce
Vejle

Folketingsmedlem til modsvar mod borgmesteren: Det vil gavne Vejles fremtid, hvis godsbanebygningen bevares

Tak for kommentarerne til mit forslag om at slå koldt vand i blodet og overveje, om det nu er den rigtige beslutning at nedrive godsbanebygningen på Posthusgrunden i Vejle.

Det undrer mig bestemt ikke, at borgmester Jens Ejner Christen både håner mig for at være koldingenser og for at forsøge at slå plat på, at det er let at få noget i VAF i den såkaldte agurketid.

Jeg havde egentlig ikke forventet andet. Det er derimod synd, at Venstres borgmester i Vejle vil gøre det samme som i Kolding og andre byer. Her har man nemlig revet mange gamle bygninger ned og erstattet dem med ensformigt byggeri. I stil med det som Jens Ejner Christens Venstre og DF nu giver den private entreprenør NPV lov til at gøre i Vejle.

Annonce

Det er en skam, at Vejle nu med Venstre og DF i spidsen vil fjerne en af Vejles gamle og historiske bygninger fra den centralt placerede Posthusgrund.

Med en tiltrængt renovering og en gennemtænkt byplanlægning vil godsbanebygningen efter min mening blive et fint omdrejningspunkt i udviklingen af Posthusgrunden og kunne bidrage til at gøre Vejle midtby til en endnu større oplevelse for hele Trekantområdet.


Med en tiltrængt renovering og en gennemtænkt byplanlægning vil godsbanebygningen efter min mening blive et fint omdrejningspunkt i udviklingen af Posthusgrunden.

Nils Sjøberg, RV


Jeg er overbevist om, at en byudvikling som bevarer og forener nyt og gammelt vil være til glæde for lokale handlende, trafikudvikling og kultur.

Jeg har derfor tilladt mig at foreslå, at Vejle satte fokus på en oplevelsesøkonomi til glæde for borgere, handelsliv og alle os som holder af Vejle.

Ser man på de faktiske forhold, så har 15 ud af 31 byrådsmedlemmer ganske rigtigt stemt for at den private entreprenør NPV, må rive godsbanebygningen ned og bygge nyt på den centrale Posthusgrund.

Jeg er klar over, at det er i sidste øjeblik, men jeg vil opfordre alle til at genoverveje situationen. Samtidig vil jeg opfordre til, at man lytter til de handlende og fagfolk, som gør opmærksom på at V og DF’s planer for Posthusgrunden kan føre til flere butikslukninger og dårlig trafikplanlægning.

Jeg vil derfor også opfordre alle til at være med i kampen for at gøre Vejle til et endnu større aktiv for hele Trekantområdet med kultur, handel og byliv, hvor godsbanegården kan blive et fint omdrejningspunkt i udviklingen af Posthusgrunden.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Alarm 112

Det lignede en knallert på motorvejen, men ...  Polsk motorcyklist fik stribe af sigtelser

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Alarm 112

Drengestreger kunne være gået grueligt galt: Bål i nåleskov udviklede sig til brand

Annonce