Annonce
Børkop

Folketingsmedlem: Trist at vandmøllerne forfalder

Folketingsmedlem og mølleentusiast Kristian Pihl Lorenzen (V) arbejder på at oprette en møllebevaringsfond, som Børkop Vandmølles Venner vil kunne trække på fra 2021, hvis fonden bliver en realitet. PR-foto.
Folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V) har interesse i bevaring af gamle møller og arbejder i sit parti på en møllebevaringsfond, der måske kan række Børkop Vandmølles Venner en hjælpende hånd fra 2021.
Annonce

Børkop: Står det til folketingsmedlem og transportordfører for Venstre, Kristian Pihl Lorenzen, skal vandmøller ikke forfalde, som det er tilfældet med Børkop Vandmølle.

Hvis det sker, er det ifølge ham en misbehandling af landets kulturarv.

- Møller er datidens energikilder, og eftertidens generationer får ikke lov at opleve dem, hvis de ikke sættes i stand. Mange vandmøller er desværre i forfald, og det koster mange penge at istandsætte delene som eksempelvis vandhjulet, siger Kristian Pihl Lorenzen.

Derfor arbejder han i sit parti på at skabe en møllebevaringsfond. Det vil fremgå i et oplæg, som sendes rundt til folketingets partier.

- En møllebevaringsfond skal fungere på samme måde som en skibsbevaringsfond, der er sat i verden for at istandsætte gamle skibe. Jeg har en forhåbning om, at der kan afsættes fem millioner kroner til en møllebevaringsfond på finansloven, men det vil først kunne blive fra 2021, hvis det bliver til noget, siger Kristian Pihl Lorenzen.

Og en sådan fond vil ifølge transportordføreren kunne komme Børkop Vandmølle til gode.

- Det bliver som udgangspunkt møllefonde og frivillige foreninger såsom Børkop Vandmølles Venner, der kan trække på fondsmidlerne, fortæller Kristian Pihl Lorenzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Kultur

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce