Annonce
Kultur

Folklorefestival ramte Vejle: Latinere varmede Søndertorv

Triangle Folklore Festival i Vejle. Her er det Portugal og Tyskland, der danser på Søndertorv. Foto: Mette Mørk
Dans, sang, harmonika og høj sol fik nye sider af Søndertorv frem.

Vejle: Man kan sikkert sige meget om Søndertorv. For eksempel, at pladsen blev noget tom, efter at en trup portugisiske dansere havde forladt stedet ovenpå en varmblodet opvisning i hjemlandets fyrige danse.

Garderoben var stor og farverig. Musikken leverede truppen selv med udstyr som ukuleler, triangel, guitar og harmonika. Meget harmonika. Desuden var er en sangerinde, der sang unisont med harmonikassen. Det lød ... anderledes.

Gadeopvisningen var en del af Triangle Folklore festival, hvis deltagere har opholdt sig i Vejle i denne uge. Fredag aften var der gallaopvisning i Vejle Musikteater, hvor efter de næsten 200 deltagere fra seks lande drog hjem.

Det er sjovt, og mange er med til det i vores hjemby, så det er en mulighed for at møde andre mennesker. Vi kommer også rundt i verden. Vi har danset i både Thailand, Indonesien, Serbien og Frankrig.

Jessica Pfeifer og Claudia Franz

Ramt af regn

- Vi har også været i andre byer med opvisning. Blandt andet i Kolding, hvor det pludselig væltede ned i lårtykke stråler efter, at den tyske gruppe havde nået halvandet nummer, fortæller lederen af festivalen Lone Schmidt.

Hun synes, at festivalen er en god ting, fordi det er en chance for at få liv og musik til byen. de ter en mulighed for at se forskellige folk og religioner mødes under samme tag et lille sted som Rosborg Gymnasium og hygge sig.

Det er festivalen, der vælger deltagerne. Det sker efter invitationer, hvor interesserede sender film af deres optræden.

- Vi vælger normalt et par ekstra lande, fordi der kan komme afbud. Denne gang var der to fra Uganda og Indien, der af administrative grunde ikke kunne komme. De betaler selv rejsen, mens opholdet her er gratis, fortæller hun.

Annonce

To tyske teenagere

To af de optrædende på Søndertorv er fra den tyske folkedansertrup Thüringer Folklore Tanzensemble. Jessica Pfeifer og Claudia Franz er begge 18 år. I deres hjemby Rudolstadt cirka 125 km vest for Dresden er folkedansen eneste dansemulighed.

- Det er sjovt, og mange er med til det i vores hjemby, så det er en mulighed for at møde andre mennesker. Vi kommer også rundt i verden. Vi har danset i både Thailand, Indonesien, Serbien og Frankrig, fortæller de.

Sus i skørterne og voldsomt upraktiske dansesko. Men ideen er, at bruge deres klaplyde i dansen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Annonce