Annonce
Jelling

Forår betyder ny udstilling i Byens Kunst

Inger Jensen står bag værket her. Foto: Byens Kunst

To kunstnere fra Vendsyssel viser værker i tekstil, stentøj og bronze på forårsudstillingen i Byens Kunst.

Jelling: Kalenderen siger marts, og dermed er det tid til forårsudstillingen i Byens Kunst.

I år er det to kunstnere fra Vendsyssel, der viser værker frem i materialerne tekstil, stentøj og bronze. Og som begge har vist deres arbejder på en lang række udstillinger i ind- og udland.

Den ene kunstner, Inger Jensen, arbejder med tekstilkunst, og hun bor og har værksted i Tornby ved Hirtshals.

Inspiration til billederne finder hun i naturen, hvor hun bor. Det er de store vidder i det vendsysselske landskab, detaljen i en blomst eller en sten på stranden, skriver Byens Kunst i en pressemeddelelse.

Bodil Dam har kreeret skulpturerne her. Foto: Byens Kunst

Stramme former og klare konturer

Den anden kunstner er Bodil Dam, som bor tæt på Børglum Kloster ved Løkken i Nordjylland. Her ligger hendes værksted PondCottage Art, som desuden fungerer som galleri.

- Iagttagelse er udgangspunkt for alle mine skulpturer. Jeg arbejder med skulpturen ud fra klassiske principper, hvilket vil sige, at jeg ofte arbejder i ler direkte efter model, at jeg primært interesserer mig for mennesket som motiv, og at jeg arbejder med en stram form og en klar kontur samt en vis forenkling. For at understrege lerets varme, og for at give den stramme form klar kontur og spænding, søger jeg at give overfladen en vibrerende stoflighed, siger hun i pressemeddelelsen.

Mennesker og fugle er de foretrukne motiver. Hun modellerer sine værker i stentøj, og skulpturerne enten forbliver i stentøj eller bliver støbt i bronze.

Udstillingen kan ses i værkstedet i Byens Hus fra 16. marts og to uger frem. Udstillingen er åben torsdag og fredag klokken 15-17 og i weekenden klokken 13-17.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce