Annonce
Kultur

Forårskoncert blev aflyst: Vejles Symfoniorkester slår tilbage - om et år

Når man ikke må samles mere end 10 personer, kan dirigenten ikke øve med sit symfoniorkester. Så Anne Cathrine Kielland Lund må blive hjemme og glemme skuffelsen over Vejle Symfoniorkesters aflyste forårskoncert. Arkivfoto: Mette Mørk
Coronaen har tvunget Vejle Symfoniorkester til at aflyse forårskoncerten, der skulle finde sted 28. april. Men musikken får sin hævn om et år. Da indgår en del af det forberedte program i 2021's forårskoncert.

Vejle: Hvordan øver et symfoniorkester, når der er forbud mod forsamlinger på over 10 personer?

Svar: Det øver ikke. Derfor bliver der heller ikke nogen forårskoncert med Vejle Symfoniorkester i Vejle Musikteater i år.

- Musikerne kan øve hjemme, men de kan ikke øve med mig, og det er træls. Og vi skulle også have haft to kor med 100 sangere med. Vi har tre læger med, og de sagde alle, at det var uforsvarligt. Så vi havde besluttet at aflyse koncerten. Det gjorde vi, dagen før forsamlingsgrænsen blev sat ned til 100, fortæller dirigent for Vejle Symfoniorkester, Anne Cathrine Kielland Lund.

I første omgang kunne man nok have klaret det rent øvemæssigt, fordi forberedelserne var nået så langt. En ekstra indsats i påskedagene kunne sikret, at samspil og -sang var på plads.

Annonce
Vejle Symfoniorkester var bare så parat til forårskoncert med to kor og Puccinis Messsa di Gloria. Men det bliver ikke til noget. Foto: Jacob Almtoft

Publikum snydes ikke

- Men så skete der dét, at Vejle Musikteaters lukning blev forlænget af Vejle Kommune, så alle arrangementer i april er forhindret. Heldigvis, for det gør det hele lettere at overskue for os, siger dirigenten.

Forårskoncerten skulle have været holdt 28. april.

Men - snydt for Puccinis Messa di Gloria bliver symfoniorkestrets hengivne publikum ikke.

- Vi vil altså gerne have lov at fremføre dette værk, som er kommet så langt. Den vil vi ikke slippe, siger Anne Cathrine Kielland Lund.

Derfor bliver det en del af programmet ved næste års forårskoncert i Vejle Musikteater. Den er fastlagt til 27. april 2021.

Når man er dirigent, så er det for øjeblikket svære tider, når der kun tillades mikrogrupper, som der ikke er meget symfoniorkester over.

- Det er mega trist. Den morgen, jeg vågnede og vidste, at den store koncert øvelse var aflyst, da havde en en hel tom fornemmelse. Det viser så, at jeg arbejder med dét, jeg kan lide. Bekræftelsen af, at jeg er på rette hylde, var god at få, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Annonce