Annonce
Hedensted

Forældre blev bon'et for mobil-snak, glemte kørekort og ulovlige parkeringer

Politiet var til stede ved både Hedensted Skole og Stjernevejskolen mandag morgen, hvor de skrev i alt 10 bøder. Der er planlagt flere skolekontroller i lokalområdet resten af ugen. Foto: Michael Svenningsen
Sydøstjyllands Politi mødte mandag morgen op på Stjernevejskolen og Hedensted Skole for at tjekke forældrenes kørsel. Det blev til 10 bøder i alt.

Hedensted: Der var travlt på Hedensted Skoles parkeringsplads mandag morgen, hvor regnvejret sikkert havde fået flere forældre til at forbarme sig og aflevere børnene i bil.

På trods af den fyldte parkeringsplads foregik afleveringen for de fleste gnidningsfrit, men for enkelte forældre blev det en dyr fornøjelse.

Netop denne mandag var Sydøstjyllands Politi til stede for at tjekke, at alle havde husket at spænde sikkerhedsselen og at holde hænderne fra mobiltelefonen under kørslen, så børnene - også dem på gåben og cykel - kunne komme sikkert i skole.

Mandag morgen skete der ingen uheld, hverken på Hedensted Skole eller Stjernevejskolen, hvor politiet også var til stede, men i alt 10 forældre måtte køre derfra med en bøde.

- Generelt er der ros til forældrene, men også en lille løftet pegefinger. Særligt i forhold til den bilist, der snakkede i mobil under kørslen. Uopmærksomhed er en af de store syndere i trafikken, og det er naturligvis særligt farligt ved en skole fyldt med cyklende børn, siger vicepolitikommissær Jesper Engelund.

De yngste elever syntes, det var spændende at møde politiet ved skolen fra morgenstunden. Foto: Michael Svenningsen

Slap for klip

Kørsel med håndholdt mobil giver en bøde på 1500 kr., og fra næste måned også et klip i kørekortet. De øvrige forseelser kostede bilisterne 1000 kr., og mandag morgen var der fem tilfælde af glemt kørekort, en der havde et for gammelt kørekort, en der kørte uden sikkerhedssele og to, som parkerede ulovligt.

Rune Meldahl var en af de forældre, der fik en bøde for at parkere på kys-og-kør-holdepladsen.

- Jeg ved jo godt, at man ikke må, og når man bryder færdselsloven, får man en bøde. Det må jeg acceptere. Om det har en præventiv effekt, det vil vise sig. Jeg kan ikke udelukke, at jeg kommer til at holde her igen, sagde Rune Meldahl, der skulle aflevere sin femårige søn på skolen.

Kys-og-kør giver ofte problemer

Netop problemet med forældre, der parkerer på kys-og-kør-holdepladserne, er en genganger på mange skoler, når politiet er på skolestartskontrol. Idéen er, at forældrene holder ind og sætter børnene af, for så at køre videre, men nogle vælger at parkere bilen og følge barnet hele vejen ind - og det må man altså ikke.

- Det er med til at skabe ragnarok, når man ikke følger reglerne, så det er noget, vi slår ned på, når vi ser det. Rigtig mange skoler har problemer med det, fortæller Jesper Engedal.

Han oplever, at der helt generelt er kommet flere problemer ved skolerne gennem de seneste 10 år, og det skyldes især, at stadig flere afleverer deres børn i bil.

- Det er bilerne, der er farlige omkring skolerne, og når der er flere biler, er der endnu flere forældre, der ikke tør sende deres børn afsted på cykel eller til fods. Det er supersvært at gøre noget ved, for vi kan ikke lovregulere os ud af det, men vi opfordrer til, at man lader være med at køre sine børn i skole. Øv skolevejen med dem på gåben og på cykel i stedet, siger Jesper Engedal.

Der blev skrevet tre bøder ved kontrollen foran Hedensted Skole mandag morgen - en for at tale i mobiltelefon og to for ulovlig parkering. Foto: Michael Svenningsen

Flere kontroller undervejs

Det var i øvrigt ikke kun på de to skoler, betjentene fangede færdelssyndere, også på turen fra Vejle til Hedensted og retur blev der udskrevet bøder.

Her opdagede betjentene blandt andet en traktor med en påhængsvogn, der ikke var forsynet med korrekt afmærkning, en bilist, der kørte over for "for sent gult", samt en motorcyklist, der kørte med for høj hastighed og overhalede, hvor der var forbud. Sidstnævnte får formentlig et klip i kørekortet.

Der er planlagt flere skolestartskontroller i Hedensted Kommune i resten af indeværende uge.

Der er som regel trængsel og kamp om parkeringspladserne ved Hedensted Skole lige inden kl. 8. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce