Annonce
Vejle

Forældre blev spærret inde i børnehave

Vejen på Bygden får i dag ny asfalt. Vejarbejdet fortsætter ved Løget Center og på en del af Sandnæsvej. Foto: Michaela Thulesen
30 forældre måtte her til morgen vente 50 minutter på at kunne komme videre fra Stjerneblomsten i Løget. Vejen var nemlig pludselig spærret af asfalt og køretøjer.
Annonce

Løget: I 50 minutter forsøgte forældre til børnehavebørn og vuggestuebørn hos Stjerneblomsten i Løget at komme ud fra institutionen. Det skulle egentlig tage bare ti minutter at aflevere og vinke farvel til de små, men pludselig var et hold vejarbejdere rykket ind på Bygden og havde spærret vejen for bilisterne med køretøjer og asfalt. Vejen skulle nemlig laves, men det havde hverken institution eller forældre fået informationer om, og det er for dårligt, mener forælder Morten Elsborg.

- Havde vi fået besked om, at der skulle lægges asfalt, kunne vi have parkeret et andet sted, men vi har aldrig hørt noget. Pludselig var de bare i gang, fortæller han.

Stjerneblomsten ligger for enden af en lukket vej, og er man først spærret inde på institutionens parkeringsplads, er der ikke andre veje ud.

Store maskiner spærrede pludseligt vejen til Stjerneblomsten og spærrede 30 forældre inde. Foto: Michaela Thulesen
Annonce

Ingen hjælp at hente

Heller ikke Stjerneblomsten var orienteret om, at der skulle lægges asfalt på vejen, og ifølge børnehavelederen var hele indkørslen blokeret af biler og vejarbejdet fra omkring klokken halv otte, som er et populært tidspunkt at aflevere børn.

Belastningen på vejen fra både forældre og vejarbejdere eskalerede, så ingen kunne komme hverken frem og tilbage i længere tid, og udover information og skiltning burde der have været nogen til at hjælpe med at styre trafikken, mener Morten Elsborg.

- Der var ingen, der kunne guide os eller hjælpe os med trafikken. Det har helt klart betydning for os forældre, for vi skulle vente på at komme ud så længe, at flere forældre kom for sent på arbejde, siger han.

Annonce

Besked på asfalten

Normalt orienterer kommunen borgere i berørte områder via SMS-service, løbesedler eller beskeder i E-boks. Men noget er gået galt, erkender Kajan Variyeswaran, der er teamkoordinator i Vej & Park.

- Vi plejer at være meget opmærksomme på at få informeret ordentligt, men lige med Stjerneblomsten er der sket en kommunikationsfejl, forklarer han.

Ifølge teamkoordinatoren har asfaltarbejderne forsøgt at informere på den gamle asfalt foran Stjerneblomsten, men det er altså ikke blevet set.

Vejarbejdet foran Stjerneblomsten forventes færdig i dag, oplyser han til Vejle Amts Folkeblad.

Vejen foran Stjerneblomsten blev færdig i løbet af formiddagen, og forældre kan igen komme til at parkere ved institutionen. Foto: Michaela Thulesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce