Annonce
Hedensted

Forældre bliver spurgt om vaccinationer i Aula: En fejl siger kommunen

René Stender Paulsen mener ikke, at han som forælder skal afgive oplysninger om sine børns vaccinationer for at komme på Aula. Det har da også vist sig til være en fejl. Arkivfoto
René Stender Paulsen blev meget forbavset, da han blev bedt om at svare på, om hans børn følger et vaccinationsprogram, da han skulle logge på Aula. Det er en fejl, der bliver rettet, oplyser Hedensted Kommune.

Aale: Følger barnet vaccinationsprogrammet? Det spørgsmål bliver forældre, der skal have adgang til det nye forældreintra Aula, mødt med, når de skal logge på.

Men det spørgsmål er faldet René Stender Paulsen fra Aale for brystet.

- Det spørgsmål undrer mig. Det er et personligt spørgsmål, som i alle andre henseender er privat, og som kræver en speciel tilladelse, for at eksempelvis forsikringsselskaber kan få adgang til det, siger René Stender Paulsen, der har børn på Aale-Hjortsvang Skole.

Han forsøgte at lade være med at svare, men det var ikke en mulighed, så René Stender Paulsen har valgt ikke at komme med på Aula.

- Jeg synes ikke, man skal blande æbler og pærer sammen. Hvorfor skal jeg give den information for at få lov til at være på forældreintra, spørger René Stender Paulsen.

- Men er det ikke ok, at skolen har oplysninger om, hvorvidt barnet eksempelvis har stivkrampe- eller mæslingevaccination i tilfælde af ulykker eller epidemier?

- Der er mange ting, der kan være rare at vide for en skole. Det vil også være rart at vide, om der er psykiske sygdomme i familien, men for mig at se piller man ved noget fundamentalt ved at bede om sådan en oplysning. Jeg har ikke lyst til, at det her skal være for eller imod vaccination. Det kunne være alle mulige spørgsmål, som ikke har noget med skolen at gøre, siger René Stender Paulsen.

Annonce

En fejl, der bliver rettet

Og det er da også en fejl, at forældre er blevet stillet det spørgsmål, oplyser leder af Center for Pædagogisk Udvikling i Hedensted Kommune, Søren Vig.

- Spørgsmålene ligger inde i systemet, og nogle skoler er kommet til at sætte kryds i det spørgsmål, da de skulle i gang med Aula. Men vi har lige diskuteret det og kan ikke komme i tanke om situationer, hvor skolerne har brug for den viden. Derfor har vi netop skrevet ud til skolerne og bedt dem om at slette spørgsmålet, siger Søren Vig.

Hvordan fejlen er opstået, om det er i vejledningen eller i opsætningen, kan Søren Vig ikke svare på, men forsøger forældre at logge på i aften, burde man ikke støde på spørgsmålet. Har man allerede svaret, vil svaret blive slettet.

Søren Vig fortæller, at kommunen indtil videre har fået meget få henvendelser fra forældre, men at man er klar til at hjælpe, hvis der opstår problemer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce