Annonce
Egtved

Forældre får indsigt i nøglerne til "det gode liv" for deres børn

En svensk professor har efter 30 års forskning opstillet fire faktorer, der afgør, om det på sigt går et barn godt eller skidt. De faktorer bliver forældre præsenteret for og gjort meget klogere på, når Firehøjeskolen 25. februar inviterer til et arrangement i Vandel Idrætshal. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Firehøjeskolen har taget initiativ til en aften, hvor forskellige fagfolk vil gøre forældre klogere på, hvordan de kan være med til at sikre, at deres børn får et godt børne- og senere voksenliv.

Annonce

Vandel: Er der noget, der er vigtigt for forældre, så er det, at ens børn trives og har det godt og udvikler sig til at blive nogle glade, velfungerende mennesker og samfundsborgere. Men hvordan sikrer man som forældre, at ens børn klarer sig godt som børn og bliver godt klædt på til resten af livet?

Det vil Firehøjeskolen gerne invitere forældre til børn i alderen 0-16 år til at blive klogere på ved et arrangement i Vandel Idrætshal mandag 25. februar klokken 19-21.30. Her vil psykolog Anne Dorthe Hasholt og SSP-leder i Vejle Helle Brynaa holde oplæg, der skal give en masse viden og stof til eftertanke. Blandt andet vil de fremmødte den aften blive præsenteret for "de fire nøgler" til et godt liv.

- Den svenske professor Wikström har gennem 30 års forskning udviklet fire faktorer, som har vist sig at kunne forudsige, hvilke børn og unge, det kommer til at gå godt eller skidt i livet. Vi har altså nu nøglerne til "det gode liv" for børnene. Dem vil vi gerne dele med forældrene, siger skoleleder på Firehøjeskolen Bjarne Kyneb.

De fire nøgler handler om moral og dannelse, relationer, selvkontrol og positive miljøer.

Annonce

Forældrene skal i spil

I øjeblikket er alle skolens lærere og pædagoger ved at tage en uddannelse, hvor blandt andet Wikströms forskning indgår.

- Ledelsen har også været på kursus i det her, og nu er hele det pædagogiske personale i gang. Vi er blevet inspireret af det, vi har lært, som vi kan se spiller ind i tidens udfordringer og nogle af de udfordringer, vi oplever i det daglige arbejde på skolen. Men skal vi lave en indsats, der virkelig rykker noget for børnene, kan vi ikke gøre det som skole alene. Vi skal også have forældrene i spil. Det håber vi, at sådan en aften kan være første skridt i retning af, fortæller Bjarne Kyneb.

Håbet er, at forældrene denne aften får en viden og stof til eftertanke, som de vil reflektere videre over hjemme. Samtidig vil de få nogle kort med forskellige guidelines og konkrete redskaber med hjem, som vi eventuelt kan arbejde videre med.

- Det her bliver første aften i det, vi tænker skal være et forløb over flere aftener. Vi ved, at bare fordi man lærer en masse sådan en aften, så går man ikke bare hjem og laver alting om. Det tager tid og fastholdelse at ændre nogle vaner og arbejde med nogle ting. Derfor laver vi flere arrangementer, hvor mange ved vi ikke endnu, så vi på den måde kan forsøge at fastholde interessen, lyder det fra skolelederen.

Annonce

Oplagt med bredt samarbejde

Men ikke kun forældre er inviteret til at deltage denne aften. De er dog den primære målgruppe. Også daginstitutioner, dagplejere, medarbejdere fra SFO'en, fritidsforeninger, sundhedsplejere og flere andre er inviteret til at deltage i aftenen.

- I forvejen har vi her i Firehøjeland et rigtig godt samarbejde, så det er oplagt, at vi også arbejder sammen om noget så vigtigt som at arbejde mod, at vores børn og unge gennem opvæksten og den afgørende dannelse af personlighed, får de kompetencer og egenskaber med sig, som gør dem robuste og kompetente til at leve et liv, hvor både livskvalitet, arbejde, familie og det sociale er i balance. Kort sagt "det gode liv", siger han.

Der er gratis at deltage, og man skal ikke tilmelde sig på forhånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Varebil blev tømt for værktøj

USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Annonce