Annonce
forside

Forældre frygter for høje døtre: Vil stoppe deres udviklingfamilie - Flere forældre frygter, at deres døtre helt ned til fireårs alderen bliver for høje, når de bliver voksne. Derfor kontakter de deres læge i håb om at stoppe udviklingen, hvilket kan ske enten ved hormonbehandling eller en operation, skriver metroxpress.

På Hillerød Hospital og Rigshospitalet, som de urolige forældre blandt andet bliver henvist til, får de begge steder mindst et par henvendelser om måneden.

- Vi ser en tendens til, at forældre i højere grad forsøger at normalisere deres børn, men vi er blevet meget tilbageholdende med at behandle stor højde, fordi det er en kosmetisk behandling, siger afdelingslæge Malene Boas fra Rigshospitalet til metroxpress.

Der findes ingen samlede tal for, hvor mange danske piger der bliver behandlet på grund af deres store højde, men ifølge Malene Boas er det mellem fem og ti om året.

- Som læger er vi opmærksomme på at finde de piger, der har en sygdom til grund for deres store højde, men langt de fleste bliver høje som følge af høje forældre, siger hun.
Lægerne laver en såkaldt sluthøjdeprognose på alle de henviste piger ved at undersøge dem og røntgenfotografere deres hånd. På den måde kan de fortælle forældrene, hvor høj deres datter cirka bliver som voksen.

På Odense Universitetshospital, der sidste år fik 10-15 henvendelser fra urolige forældre, behandler de ikke børn, der ser ud til at blive under 185 centimeter.

- Der er ikke noget regelsæt, men man vil aldrig behandle ved en højde, der ser ud til at blive under 185 centimeter. Vi opererer kun de virkelig høje. Hormonbehandlingen er vi gået væk fra, da der er studier, der har vist en potentiel risiko for nedsat fertilitet hos pigerne, siger overlæge Dorte Hansen.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce