Annonce
Fredericia

Forældre har delte meninger om 'tidlig juleferie' til skolebørn: - Det er hul i hovedet, at det kun drejer sig om to dage

Camilla Vedel Bindesbøl er mor til Nicoline på syv år (tv) og Josefine på 10. Nicoline er allerede hjemme fra skole, da der er udbredt smitte i hendes klasse. Camilla så gerne, at alle skolebørn blev sendt hjem allerede nu for at stoppe smitten og sikre en god jul til alle. Privatfoto.
Skolerne lukker ned fra 15. december og tvinger elever på tidlig juleferie. Hos forældrene er der delte meninger om, hvorvidt det er en god idé.

Fredericia: Elever i grundskolen skal i år stemple ud og tage på juleferie allerede fra og med 15. december. Det bekræftede undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i eftermiddags.

Også på aftenens pressemøde, som statsministeriet havde inviteret til kl. 18.30, blev det nævnt. Her blev forældre og elever oplyst om, at landets skoler lukker ned mellem 15. december og 4. januar. Eleverne skal altså møde i skole igen 5. januar.

For skolebørn i Fredericia betyder det, at de må pakke skoletasken sammen to dage tidligere end oprindeligt planlagt.

Annonce

På Fredericia Dagblads Facebook-side spurgte vi tidligere på dagen, hvad forældre til børn i grundskolen tænkte om de på daværende tidspunkt anbefalede restriktioner. Og kommentarfeltet blev hurtigt fyldt op af kommentarer med forskellige holdninger og meninger.

En af dem, der skrev på opslaget, er Camilla Vedel Bindesbøl. Hun har to døtre på syv og ti år, og i den yngste datters klasse har de den seneste tid døjet med meget coronasmitte. Derfor har Camilla allerede nu valgt at holde den yngste datter hjemme fra skole. Den ældste datter er fortsat i skole, da der på nuværende tidspunkt ikke er smitte i hendes klasse.

Jo før - jo bedre

Camilla Vedel Bindesbøl mener, at det ikke er et sekund for tidligt at sende skolebørnene hjem. Faktisk burde eleverne ifølge hende blive sendt hjem endnu tidligere.

- Da jeg så den her besked om, at skolerne lukker ned før tid, så jublede jeg og klappede i mine små hænder. Men omvendt er jeg også harm over, at det kun er to dage tidligere. Det gør jo ikke nogen forskel. Jeg havde nok hellere set, at det var i dag allerede. Med den smitte, der er i gang - og det er børnene, der smitter alle - så ville det være bedre at stoppe den nu. Og redde alle folks jul, siger Camilla Vedel Bindesbøl, som arbejder ved kommunen og derfor har gode forudsætninger for hjemmearbejde.

Da jeg så den her besked om, at skolerne lukker ned før tid, så jublede jeg og klappede i mine små hænder. Men omvendt er jeg også harm over, at det kun er to dage tidligere.

Camilla Vendel Bindesbøl

Hun forstår dog godt, at en tidligere hjemsendelse af skoleelever kan være presset for en del forældre. Samtidig er alternativet med mere og fortsat smitte ikke på nogen måde bedre i hendes øjne:

- Det kan godt være, at der er nogle forældre, der bliver maks pressede over, at deres børn bliver sendt hjem, når man ser på arbejde og diverse ting. Men alternativet er, at de går ned med corona i 14 dage. Og så ville de aldeles også blive maks pressede. Det er ligesom de to alternativer, jeg har at sætte op mod hinanden.

Annonce

Går ud over børnene

En ting, som en anden mor i kommentarfeltet, Louise Saugbjerg Østergaard, er enig med Camilla Vedel Bindesbøl i, er, at to dages tidligere ferie ikke gør den store forskel. Men for Louise Saugbjerg Østergaard havde det været at foretrække, hvis der slet ikke var ændret på juleferiens længde.

- Det er hul i hovedet, at det kun drejer sig om to dage før jul og to efter jul. Det går jo ud over børnene. Nu har de været hjemsendt så meget. Det går ud over deres trivsel og deres læring i sidste ende. Jeg forstår godt med den nye variant, at man bliver nødt til at se lidt efter den. Men to dage fra eller til. Hvis de er smittede, så er de smittede, lyder det fra Louise Saugbjerg Østergaard.

Louise Saugbjerg Østergaard (tv) har sønnen Magnus (th), som går i 7. klasse. Louise er ikke glad for de ekstra dages tvunget juleferie til sønnen, da hun ikke mener, at så få dage har en effekt. Privatfoto.

Hun har en dreng i 7. klasse, som går i normal skole, men har ekstra timer, fordi han har det svært. De mange og lange hjemsendelser fra skole har været hårde for ham, og derfor ser Louise helst, at sønnen kan blive i skole så meget som muligt. Hun frygter, at den ekstra juleferie kun er starten på en længere nedlukning.

- Sidste år var det også bare en uge før jul, men så endte det med at være tre-fire måneder. Det kan man godt frygte sker igen. Problemet er også, at jeg altså har et arbejde, hvor jeg skal være. Jeg arbejder hos DSB og har faste morgenvagter. Min søn kan selvfølgelig klare sig selv, og det er forhåbentlig kun et par dage. Men det er da et stort problem for dem, der ikke har mulighed for pasning af børnene. Det er bare presset for forældre, siger hun.

Derudover forstår hun ikke, at vi igen skal til at lukke ned:

- Jeg tror også bare, at vi er et sted, hvor vi er nødt til at indse, at det er noget, vi må leve med. Det forsvinder ikke. Og så må vi finde ud af på en måde at få en normal hverdag igen.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce