Annonce
Fredericia

Forældre skal tage stilling: Slut med korte dage i børnehaven

Hvor mange timer har forældrene behov for daginstitution? Det spørgsmål er sendt i høring blandt forældre, som får præsenteret de tre muligheder 30, 37 eller 47 timer om ugen. Foto: Fredericia Kommune
Forældre kan de kommende uger kommentere på de nye muligheder for pasning, som politikerne i børne- og skoleudvalget vurderer vil være passende i fremtiden. Det er tre moduler på 30, 37 og 47,5 timer. De korte pasningstilbud på 20 og 25 forsvinder, fordi næsten ingen bruger dem.

Fredericia: De fleste forældre med børn i daginstitution vælger i dag at få dem passet i en fuldtidsplads på 47,5 timer, men en undersøgelse har vist, at mange gerne vil korte dagen af for børnene, hvis kommunen kan tilbyde et modul, der kan passe.

- Nogle har efterspurgt et 40 timers modul, mens andre mener, at det kan hænge sammen, hvis vi forlænger det modul, der i dag er på 35 timer til 37 timer. Det har vi valgt at gøre og taget det med i den høring, vi har sat i gang om ændringerne af modulerne, siger Pernelle Jensen (V), medlem af børne- og skoleudvalget.

Udvalget har drøftet daginstitutionernes åbningstider gennem de seneste måneder og er nu endt på en løsning, hvor tre moduler erstatter de nuværende fem.

- Vi har undersøgt forholdene og kan se, at næsten ingen benytter de korte moduler på 20 og 25 timer. De kan fremover vælge et 30 timers modul, som ellers har været reserveret forældre på barsel, siger Pernelle Jensen.

Annonce
Forældre skal som udgangspunkt ikke betale for mere pasning, end de har behov for, men vi skal også kunne sikre kvaliteten i ydertimerne.

Pernelle Jensen (V)

Nej til 40 timer

Derfor er udvalget blevet enige med hinanden om, at forældre frem over kan vælge mellem 30, 37 eller 47,5 timers pasning. Dermed tilfredsstiller man ikke de forældre, som under en forhøring havde givet udtryk for, at de gerne så mulighed for 40 timers pasning.

- Vi ved godt, at der er forældre, som har det ønske, men der er en del, som har ment, at de kunne klare sig med 37 timer. Det har vi valgt at efterkomme, mens vi har sagt nej til 40 timer, fordi vi kan være usikre på, at vi så kan fastholde kvaliteten i ydertimerne, siger Pernelle Jensen.

Venstre mener som udgangspunkt, at forældre ikke skal betale for mere pasning, end de har behov for.

- Det mener jeg, at vi rammer med de moduler, vi nu byder ud. Hvis man ønsker den fulde fleksibilitet, skal man vælge det fulde modul, siger Pernelle Jensen.

Brøkdel i kort tid

Høringssvarene fra forældre og andre der har en mening om pasningstider i daginstitutionerne skal være kommunen i hænde senest 20. august. Derefter bliver den endelige modulløsning fastlagt.

- Først når vi præcis ved, hvordan børnene fordeler sig på de tre moduler, kan vi sætte en pris på pasningen. Vi har sendt et overslag på de forskellige moduler med i høringen, så forældrene også kan se på den økonomiske side af sagen, siger Pernelle Jensen.

For de godt 50, som i dag får passet deres børn i henholdsvis 20 og 25 timer, bliver det en takststigning.

- Men vi kan se, at det kun er en brøkdel af forældrene, der vælger den løsning, og det har været et puslespil at få de børn passet ind i hverdagen på institutionerne, siger Pernelle Jensen.

Kortere tid

Tilbagemeldingen fra forældre og andre sker inden politikerne skal lægge budget for 2020, og moduler og priser kommer til at indgå i budgetlægningen.

De nye moduler træder i kraft 1. januar 2020. Hvis de bliver som foreslået, bliver den længste pasningstid på 47,5 timer som i dag. Det er stadig noget kortere, end forældre i nabokommunerne kan købe sig til. Til gengæld lever alle Fredericia Kommunes daginstitutioner op til kravet om minimumsnormering, som blev et tema i valgkampen, og siden er blevet det i regeringsdannelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vi åbner endnu en kalenderlåge: Skolelæreren har altid drømt om at redde hele verden

112

Pludselig gik en mand på kørebanen: I kritisk tilstand efter påkørsel

Annonce