Annonce
Hedensted

Forældre testet positive for Covid-19: Skole opfordrer kammerater til at blive hjemme

Et forældrepar til børn på Løsning Skole er testet positive med covid-19. Der er ikke tale om børnene på billedet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Et forældrepar til børn på Løsning Skole har tirsdag fået konstateret Covid-19, men på grund af mistanke har børnene ikke været i skole efter sommerferien. Skolen opfordrer flere børn til at blive hjemme, fordi de har haft legeaftaler med den smittede familie.
Annonce

Løsning: Flere børn på Løsning Skole blev onsdag hentet af deres forældre, inden skoledagen var slut. Det skete i et forsøg på at undgå smittespredning, da de pågældende børn har haft legeaftaler med en familie, hvor forældreparret er blevet testet positive for Covid-19.

Børnene i den coronaramte familie går også på Løsning Skole, men de har hverken været i skole eller sfo efter sommerferien, fordi forældrene var hurtige til at reagere på en mistanke om smitte. Det medfører stor ros fra skoleleder Helle Vestergaard.

- Moren ringede til skolen mandag kl. 7.15, da hun havde ondt i halsen og var i tvivl om, hvad hun skulle gøre. I sådan en situation kigger vi først på, om der er en begrundet mistanke om, at det kan være Covid-19, og da familien var kommet hjem fra ferie i udlandet, opfordrede jeg hende til at blive testet og holde børnene hjemme, siger Helle Vestergaard.

Annonce

Smittekæde skal stoppes

Den opfordring valgte familien at følge, og tirsdag fik begge forældre besked om, at de var testet positive med Covid-19. Børnene er ikke blevet testet.

- Familien har gjort alt, hvad den skulle. Udlandsrejsen var ikke til et land, hvor det blev frarådet at rejse til, og de har sprittet hænder og holdt afstand. De ved ikke, hvordan de er blevet smittet. Men selvom det måske føltes som at gå med livrem og seler, var det godt, at de reagerede, som de gjorde, og at de valgte at følge opfordringen til at lade børnene blive hjemme. Det er vi på skolen meget lettede over i dag, siger Helle Vestergaard.

Skolen har oven på udmeldingen sendt orienteringsbreve ud til forældre på hele skolen og særskilt i de pågældende børns klasser. De har også hjulpet til med at finde en mulig smittekæde, og det er på den baggrund, at flere andre elever onsdag blev hentet tidligt.

- De havde inden skolestart haft legeaftale med børnene i den smitteramte familie, og derfor har vi kontaktet forældrene og opfordret dem til at holde børnene hjemme nogle dage for at se, om de udvikler symptomer. Det er ikke et krav fra vores side, men en opfordring, understreger Helle Vestergaard.

Annonce

Corona-regler fungerer

Hedensted Kommune har ind til nu været ramt i mild grad af coronavirussen, og indtil tirsdag var der således kun konstateret 18 smittetilfælde i hele perioden. Det tal blev fra tirsdag til onsdag forhøjet til 20.

- På Løsning Skole har vi ikke tidligere haft nogen, men den her oplevelse har vist os, at vores forholdsregler og kommunikation på mange måder fungerer godt. Jeg håber, at andre forældre vil reagere ligesom den ramte familie gjorde, hvis de oplever symptomer, siger Helle Vestergaard.

Episoden har medført en opstramning på corona-reglerne på skolen, hvor flere lærermøder blandt andet er blevet aflyst.


Familien har reageret, præcis som den skule, og forældrene har holdt børnene hjemme på grund af mistanke. Det er vi lettede over i dag.

Helle Vestergaard, skoleleder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce