Annonce
Give

Forældre til hjemsendte elever får ekstra tilskud: Kompenseres med 1000 kroner og kostpenge

Et bredt politisk flertal har sikret, at forældre til efterskoleelever, får en ekstra økonomisk håndsrækning, mens de er hjemsendt. Det gælder også på Vesterlund Efterskole. Her er man desuden er en del af en gruppe af efterskoler, som giver yderligere rabat. Arkivfoto: Michael Bager
- Vi skal ikke tjene en krone på det her, siger forstanderen på Vesterlund Efterskole. Skolen er blandt de efterskoler, der frivilligt undlader at kræve kostpenge i den periode, eleverne er hjemsendt. Forældrene til efterskoleelever får desuden en hjælpende, økonomisk hånd fra staten.
Annonce

Vesterlund: Der er kontante tilskud på vej til forældre, der har børn, som i øjeblikket er hjemsendt fra de tvangslukkede efterskoler.

Det gælder også forældrene til eleverne på Vesterlund Efterskole. Her kan de desuden se frem til en ekstra rabat, idet Vesterlund Efterskole er en del af en frivillig gruppe af efterskoler, som også tilbagebetaler kostpenge til forældrene.

- Det resterende, det koster forældrene at have deres børn på efterskole, er der, hvor jeg til fulde vil sige, at vi skal gøre, hvad vi kan, for at give dem det, de skal have af undervisning og oplevelser.

- Det kan ikke gøres op i penge at ligge derhjemme i sengen overfor at være her, men kompensationen har jeg enormt stor respekt for, og det er også et stort cadeau fra myndighederne til vores skoleform, at man gør det her for at holde på eleverne - ikke kun her på Vesterlund men generelt, siger forstanderen på Vesterlund Efterskole, Søren Haubjerg.


Det kan ikke gøres op i penge at ligge derhjemme i sengen overfor at være her.

Søren Haubjerg, forstander Vesterlund Efterskole


Hjælpepakker til efterskoler

  • Tidligere på måneden blev et bredt flertal i Folketinget enige om en hjælpepakker, der gælder for efterskoler, frie fagskoler, erhvervsskoler med kostafdeling, landbrugsskoler, almene og private gymnasier med kostafdeling samt fri- og privatskoler med kostafdeling.
  • Aftalen indeholder blandt andet, at staten, fra 4. januar og frem til nedlukningsperioden ophører, giver et ekstra tilskud på 1000 kroner per uge per elev. Det skal gøre det muligt for skolerne at reducere forældre- og deltagerbetalingen. Samtidig oprettes der en pulje på 10 millioner kroner, som efterskoler og skoler med kostafdelinger kan søge, hvis de oplever, at elever melder sig ud i løbet af hjemsendelsesperioden.
  • - Med hjælpepakken folder vi igen et sikkerhedsnet ud under institutioner og forældre. Jeg er glad for, at et bredt flertal i Folketinget bakker op om dette, og at forældre, hvis børn er sendt hjem fra efterskoler, kan se frem til noget luft i budgettet, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i en pressemeddelelse.

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet

Når eleverne på Vesterlund Efterskole vender tilbage, kan der vente dem et ekstra intenst ophold. I hvert fald er skolens ledelse og øvrige personale i gang med at se på, hvilke ektratiltag der kan laves, så eleverne får oplevelsen af at have fået meget med fra deres ophold, selvom de har været hjemsendt en periode, fortæller Søren Haubjerg.

- Vi skal ikke tjene en krone på det her. Vi skal lade det komme familierne til gode, og når eleverne kommer tilbage, skal vi skabe noget ekstra for dem, som måske koster mere, end hvis vi ikke havde haft lockdown, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce