Annonce
Debat

Forældrebestyrelse om sampasning: Vi føler os ikke hørt af Vejle Kommune - fornuften er fortsat væk

Iben Klausholm. Foto: rawimages.dk

Læserbrev: I Dagbladet Holstebro-Struer kunne vi i sidste uge læse, at børne- og ungeudvalget i Holstebro Kommune har fået en god ide:

De har valgt at lytte til deres borgere. Både småbørnsforældre og personale i daginstitutioner.

Begge parter har været bekymrede for fællespasning af børnene i de tre dage op til påske. Men de har nu fundet en løsning:

Fremfor at gennemføre den traditionelle fællespasning (ved at lade mange børn og personaler fra mange forskellige institutioner mødes i ét hus og varetage fælles pasning af byens børn), så har både Struer og Holstebro valgt at ændre fremgangsmåden for fællespasningen i år.

I dagene op til påske vil pasningen derfor varetages i de enkelte institutioner - set i lyset af pandemien.

Næstformanden i Holstebro børne- og ungeudvalg, Torben Strømgaard (V), har tilmed kaldt sammenblandingen af børn og personale på kryds og tværs for grotesk, som man kan læse i Dagbladet Holstebro-Struer 16. marts.

Tilbage i Jelling bekymrer vi os fortsat i forældrebestyrelsen på Grangård. Men vi føler os ikke hørt af Vejle Kommune. Endnu.

Det er vigtigt for os at understrege, at det ikke handler om, hvorvidt der skal være mulighed for pasning af børn for forældre med pasningsbehov. For det skal der. Til gengæld mener vi, det er yderst relevant at forholde sig til, hvordan det gøres mest forsvarligt under en pandemi.

I forældrebestyrelsen mener vi, Holstebro har truffet en fornuftig beslutning, som betyder, at midtjyske børn og deres forældre kan finde pasning i det børnehus, de bruger til daglig, med kendte personaler.

Personaler, der tilmed har erfaring med den daglige praksis i huset, hvor sundhedsmæssige og pædagogiske udtænkte legezoner, individuelle systemer for legetøjsvask, desinficering af ikke-vaskbare aktivitetsredskaber og malede streger på græsset alt sammen er en vigtig og udvidet del af hverdagen for omhyggelige pædagoger i danske dagtilbud under en pandemi.


Holstebros fremgangsmåde er en løsning, vi gerne så implementeret i mønsterkommunen Vejle.

Iben Klausholm og Charlotte Caspersen


Holstebros fremgangsmåde er en løsning, vi gerne så implementeret i mønsterkommunen Vejle.

Under en pandemi bør vi alle vise samfundssind og have sund fornuft for øje.

Vi kan kun håbe, dette også gør sig gældende for borgmesteren, dagtilbudschefen og politikere i Vejle Kommune.

Charlotte Caspersen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce