Annonce
Børkop

For 10 år siden sukkede kommunen over, at der blev solgt for få byggegrunde: Siden er det gået rasende stærkt

Billedet her er fra 2017, hvor der blev bygget i Børkop. Området er nu totalt bebygget, og flere byggegrunde skal udstedes i Børkop. Arkivfoto: Silas Bang
Børkop har ændret sig på 10 år. Især er byen vokset meget på det årti, der nu snart er gået. Men Børkop er stadig Børkop.

Børkop: Den gule bygning skal snart rives ned, for der skal bygges nyt sognehus i Gauerslund. Det er årsskiftet 2009-2010, og Børkop har gennem et par år været en del af Vejle Kommune.

Væk er tiden som sin egen. Stordriften hersker.

Og det store skulle komme til at holde ved gennem årtiet, der kommer.

Befolkningstallet voksede sig større og større. Stille og roligt ændrede Børkop sig op gennem årtiet, men det var der ikke meget, der tydede på i 2010.

Kigger man i avisens arkiv, kan man se, at på grund af et sløjt grundsalg var Vejle Kommune klar til at sænke priserne på byggegrunde i Børkop, Brejning og Smidstrup.

Det var dengang, og om det var den prissænkning, der satte gang i snebolden, skal være usagt. Men faktum er, at siden er det gået meget stærkt. Især i Børkop og til dels i Brejning.

- Det er selvfølgelig rigtigt, at der kommet mange nye borgere til, og byen vokser sig længere og længere ud, men man kan nu godt sige, men Børkop stadig Børkop. Jeg synes, jeg har svært ved helt at udpege, hvad det er, der for alvor har ændret sig på 10 år, siger Bjarne Andersen, formand for Børkop Lokalråd.

Annonce

Januar 2010

Hvordan var det i Børkop-området omkring årsskiftet for 10 år siden?

  • Ifølge avisens arkiv var det bidende koldt. Børkop havde sin egen musikfestival, nemlig Børkop Rocker, og her blev det meldt ud, at Peter Wiskinde skulle være hovednavn.
  • Gårslevhallen meldte ud, at Chris MacDonald skulle holde foredrag i hallen.
  • Fælleshåbsskolen hed stadig Gauerslund Skole, Brejning Fællesplads var i støbeskeen, og Michael Vinther, der var købmand i Give, skulle overtage Spar Købmanden i Brejning.
  • Smidstrup-Skærup Skole søgte en ny skoleleder. Det skulle blev Lance Luscombe, der skulle blive skolens leder det meste af 2010'erne.

Bakkes op

Han bakkes op af Ruth Carlsen, der arbejder som frivillig på Børkop Lokalhistoriske Arkiv. Hun har et stort kendskab til Børkops historie.

- Den helt store ændring af byen, synes jeg ikke, jeg kan finde. Men der er selvfølgelig sket noget gennem det her årti. Først og fremmest er der bygget meget på de marker, der lå uden for byen for 10 år siden. Byen vokser meget, men det det betyder ikke, at der bliver handlet mere i Børkop. Tværtimod. Og skolen er blevet større, for der kommer flere og flere børn. Når det er sagt, synes jeg nu ikke, at Børkop har ændret sig meget på 10 år. Men sådan er det nok, når man er midt i det, så sker ændringerne jo meget gradvist, og derfor er det svært helt at sige, hvad der ændres, siger hun, og kommer i tanke om et sted, hvor der er sket en tydelig forskel.

- Tingene var bare tættere på dengang, det var Børkop Kommune. Op gennem 2010'erne har vi kunne mærke, at der bare er længere til Vejle, end der var til rådhuset i Børkop, siger Ruth Carlsen.

Og vender vi tilbage til sognehuset i Børkop, ja, så blev det bygget for 10 år siden. Med to længer. Det skulle hurtigt vise sig at være for småt, så nu skal der bygges en længe mere på. Sognet har lige rundet 10.000 sognebørn. For første gang nogensinde. Det går stærkt i Børkop-området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

Annonce