Annonce
Erhverv

For byen, for 'holdet' og for dem, der har det svært: VB tager ansvar og hjælper udsatte i job gennem erhvervsnetværket

Det er en naturlig del af Vejle Boldklubs DNA, at man er gået med i samarbejdet med jobcentret, fortæller kommunikationschef Morten Pelch: - Fodbold taler jo ind i det her med at løfte som et hold, siger han. Foto: Mette Mørk
Et projekt, der er finansieret gennem Beskæftigelsesministeriet, har siden december resulteret i 25 jobåbninger.

Vejle: Normalt gør topfodboldklubber alt, hvad de kan, for at pleje forholdet til sponsorerne og sikre sig, at lokale virksomheder ikke retter øjnene og ikke mindst pengepungen andetsteds.

Siden januar har Vejle Boldklub dog for en stund afveget fra sponsorplejens ABC og deltaget i et nationalt projektforløb, der skal være med til at udvikle virksomheders sociale ansvar ude i kommunerne.


Annonce

Fodboldklubben er i forvejen centrum for, at virksomhederne i vores netværk kan handle med hinanden og mødes på en mere uformel måde. Hvor kampene er stolpe ind og stolpe ud, kan man sige, at et projekt som det her, også giver mulighed for et lidt længere sigte.

Morten Pelch, kommunikationschef, Vejle Boldklub


Foruden Aarhus, Randers, Fredericia og Holstebro deltager også Vejle i projektet, hvor jobcenter og fodboldklubber samarbejder om at bringe socialt udsatte borgere i arbejde i det, der beskrives som "småjob".

- Det lægger sig jo lige op ad vores slogan: "For byen. For holdet. For historien". Vores sponsorer forstår den helhedsorienterede tanke, vi arbejder med i VB. Nemlig, at vi gerne vil være en del af og bidrage til byen, siger Morten Pelch, der er kommunikationschef i Vejle Boldklub.

- Fodboldklubben er i forvejen centrum for, at virksomhederne i vores netværk kan handle med hinanden og mødes på en mere uformel måde. Hvor kampene er stolpe ind og stolpe ud, kan man sige, at et projekt som det her også giver mulighed for et lidt længere sigte.

VB har således delt en sponsorliste med Jobcenter Vejle, der herefter har været i kontakt med virksomhederne for at afsøge mulighederne for at skabe job til målgruppen.

Det har indtil nu resulteret i 25 jobåbninger.

Sådan fordeler projektdeltagerne sig

De 25 jobåbninger, der er skabt, undervejs i projektet, fordeler sig over fire jobtyper:

  • 5 ordinære job
  • 12 fleksjob
  • 7 småjob
  • 1 løntilskud

"Spiller" som et hold

Borgerne, der er med i projektet, defineres som personer, der maksimalt har haft en beskæftigelsesgrad på 15 procent det forgangne år.

Blandt de 31 deltagende i Vejle Kommune er 21 havnet i én virksomhed, mens de resterende fordeler sig på flere virksomheder.

- Det, vi hører på vandrørene, er, at det går godt alle steder. Vi prøver at være så meget med og så tæt på som muligt, og vi tror på, at der kommer noget godt ud af forløbet uanset hvad, siger Morten Pelch.

Han henviser til en af klubbens mangeårige sponsorer, Brian Søgaard, Universal Flytteforretning A/S, der har været en af de flittigste til at tage ledige ind som en del af samarbejdet med jobcentret.

- Jeg er fuldstændig enig i tankegangen med, at det også handler lidt om det her med, at vi "spiller" som et hold. Vi er en virksomhed, der godt vil tage os af socialt udsatte. Mennesker, der halter lidt på den ene eller anden måde. For nogen, er det bare to timer om ugen, der skal til, men jeg synes i høj grad, at vi lykkes med at få dem i gang, siger Brian Søgaard.

Vejle Boldklub er i forvejen en del af DGI-projektet Sportucation, der handler om at løfte unge på kanten gennem sport og uddannelse.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det bliver værst for forældrene': Lederen på en af kommunens største skoler er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Vejle

Det er smart og intelligent: Sådan får man styr på affaldstømningen

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Erhverv

Ejner Hessel A/S overtager importen af Mercedes-Benz-lastbiler

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Alarm 112

Kvinde ville skifte vognbane og så skete uheldet

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Annonce