Annonce
Vejle

For få brugere: Fjernbetjent Borgerservice lukkes i Give, Egtved, Jelling og Børkop

Fjernbetjent Borgerservice blev rullet ud i 2012 i centerbyerne Give, Jelling, Egtved og Børkop. Besøgstallene har dog været begrænsede og for nedadgående og derfor nedlægges tilbuddet fra årsskiftet. Arkivfoto: Torben Glyum
Fra årsskiftet nedlægges Fjernbetjent Borgerservice i centerbyerne. Tilbuddet, der blev indført i 2012, bruges kun i meget begrænset omfang.

Vejle Kommune: Fra årsskiftet er det slut med den såkaldte Fjernbetjent Borgerservice, som blev indført i efteråret 2012 i de fire centerbyer Give, Egtved, Jelling og Børkop.

Det besluttede Vejle Byråds arbejdsmarkedsudvalg på sit møde torsdag.

Vejle Kommune var en af de første danske kommuner til at indføre Fjernbetjent Borgerservice i efteråret 2012.

Systemet består af et rum på biblioteket, hvor borgere kan være i videokontakt med en medarbejder i Borgerservice i Vejle og få råd og vejledning. Til gengæld kan der ikke udstedes eksempelvis pas, kørekort eller NemID, ligesom der ikke kan afleveres regninger, ansøgninger og andet i Fjernbetjent Borgerservice.

Annonce

Få bruger tilbuddet

Den fjernbetjente borgerservice er i de senere år blevet benyttet i meget begrænset omfang. Ifølge kommunens opgørelse har tilbuddet blot haft fem til ti ugentlige besøg i de fire byer.

Det tal er faldet yderligere til omkring ét besøg om ugen efter Den Mobile Borgerservice, der er en bus med de samme funktioner som Fjernbetjent Borgerservice, der besøger hver centerby tre timer hver uge efter en fastlagt køreplan, blev sat i drift i juni i år.

I en periode på 17 uger fra Den Mobile Borgerservice blev etableret, er der ifølge kommunens opgørelse registreret 904 ekspeditioner mod blot 17 ekspeditioner i Fjernbetjent Borgerservice i samme periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce