Annonce
Debat

For få vælger at blive SOSU

Læserbrev: Vi hører ofte, at der er for få, der søger ind på uddannelsen til social og sundhedshjælper. Det harmoner dårligt med, at demografien klart forudser, at der ikke bliver mindre at lave i hjemmeplejen fremover. Problemet bliver heller ikke mindre af, at kommunen længe har været i gang med at udfase de velkendte hjemmehjælpere. Selvfølgelig er det godt at højne uddannelsesniveauet.

Min påstand er bare, at der fortsat vil være arbejdsopgaver, der kan udføres efter kort oplæring og hvorfor så ikke lade det afbøde manglen på SOSU'er. Det vil være i tråd med, at der også altid vil være unge mennesker, for hvem en videregående uddannelse er skræmmende. Eksempelvis er en af mine favorithjælpere hende, der allerede kom "på egne ben" efter tre dage som føl. Hun kan ikke blive i jobbet med kommunens politik på området og det, synes jeg, er spild af gode kræfter. Kommunen benytter sig løbende af disse midlertidige/ufaglærte for at få det til at hænge sammen. Jeg skrev med vilje ikke udnytte.

Fornylig kom jeg til at sige noget værre vrøvl til mine nye, socialdemokratiske venner. Der fik jeg det til at lyde, som om jeg foretrækker ufaglærte. Jeg glemte pointen, at hvis vi i familien skal have noget specielt lavet, så ringer vi til ham, der er ufaglært - eller hende med symaskinen.

PS Jeg får uvurderlig hjælp til påklædning, støttestrømper og assistance efter to ugentlige bad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce