Annonce
Vejle

For første gang siden vinterferien: Smitten falder i Vejle

Arkivfoto: Mette Mørk
Flest smittede findes i Vejle, hvor bydelene Nørremarken og Søndermarken er hårdest ramt.

Vejle: Siden vinterferien har corona-smittetallet kun bevæget sig én vej i Vejle Kommune. Opad.

Nu falder smitten i kommunen for første gang siden torsdag den 18. februar.

Denne torsdag eftermiddag er incidensen faldet fra 148 til 134. Det oplyser Vejle Kommune, der har fået dugfriske tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Incidens-tallet fortæller, hvor mange smittede der er opdaget pr. 100.000 borgere på en uge.

I løbet af de seneste syv dage er 157 borgere i kommunen konstateret smittet med corona. Onsdag drejede det sig om 171 nye smittetilfælde.

Incidensen i de mest corona-ramte bydele i Vejle er også faldet. I Nørremarken falder tallet fra 470 til 456 og Søndermarken fra 351 til 336.

Det er dog stadig Nørremarken, Søndermarken, Vejle midtby og Skibet/Trædballe, der har flest smittede i kommunen. Den markant største aldersgruppe blandt de nye smittede er de 21- til 30-årige med hele 38 smittede. Der er også 17 smittede over 60 år inden for den seneste uge.

Annonce

Ekstra podere til Nørremarken

Onsdag stemte 30 medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed dørklokker i de tætbefolkede boligområder i Vejle for at få flere til at lade sig teste.

Ifølge Vejle Kommune var der stor velvilje blandt vejlenserne til blive podet i halsen eller i næsen. Carelink måtte sende ekstra podere til Nørremarken for, at køen ikke skulle blive for lang. Også i Paladspassagen på gågaden stod folk i kø for en test.

På grund af de høje smittetal er der fortsat mange muligheder for at blive testet til og med søndag. Overblikket over om testmuligheder, tid og sted findes via hjemmesiden www.vejle.dk/coronatest

Sådan fordeler smitten sig i Vejle Kommune.  Illustration: Vejle Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce