Annonce
Vejle

For farlig: Stejl og snoet vej skal lukkes permanent

Uhrskovvej står til lukning. Foto: Google Streetview
Risikoen for uheld er så stor, at lille vej bør lukkes, mener teknisk forvaltning - men der er stadig tid til at protestere.
Annonce

Vejle: "For at forebygge ulykker og sikre en god og forsvarlig trafikafvikling er det vores vurdering, at vejen skal nedlægges."

Sådan lyder begrundelsen fra Vejle Kommunes vejafdeling om lukningen af Uhrskovvej - en lille snoet vej, der fører fra Jellingvej op på Uhrhøj.

Vejen er sluttet til Jellingvej et pænt stykke oppe ad bakken - mere præcist efter det fjerde sving, når man kommer nede fra byen. Her går vejen op til højre i en skarp vinkel.

Det korte vejstykke fører op til resten af Uhrskovvej, der igen har forbindelse til Nordre Villavej og resten af kvarteret mellem Jellingvej og Chr. Winthersvej.

Der ligger ingen huse langs det vejstykke, som kommunen vil spærre af. Alle vil kunne finde vej ind til deres hus via områdets øvrige veje. Derfor når kommunens trafikfolk frem til, at "vejen ikke er af vigtighed for nogen ejendomme".

Det er bestemt heller ikke en en hovedfærdselsåre, der er luknings-truet. Det viser trafiktællinger, som vejfolkene har gennemført i perioden fra 11. til 19. maj i år:

14 biler i døgnet, siger tallene - men den tilføjelse, at det er i den lovlige retning.

Annonce

Ulovlig trafik

Kommunen har nemlig opdaget, at der er ulovlig trafik på vejen. Ifølge skiltningen må man kun køre op ad Uhrskovvej - ikke ned og ud på Jellingvej. Men det formaster enkelte sig til at gøre, kan kommunen konstatere - og den trafik højner ikke sikkerheden.

Det er sikkerhedsmæssigt ikke forsvarligt, da vejen er meget smal, snoet, stejl med store terrænforskelle. Det er ikke muligt, at biler kan passere hinanden, og der er ikke tilstrækkeligt udsyn mod Jellingvej, når man kommer fra Uhrskovvej, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Her kan man finde oplægget til lukning ved at gå ind under politik og derefter aktuelle høringer. Samme sted er der en instruktion til de, der ønsker at kommentere forslaget om lukning.

Annonce

Problem med stop på bakken

I dag kan bilister køre  ind på Uhrskovvej fra Jellingvej. Men det er heller ikke helt uproblematisk, mener man i kommunens vejafdeling. Indkørslen ligger på et sted, hvor Jellingvej svinger, så der kan komme opbremsninger, som medtrafikanterne ikke er opmærksomme på.


Det er kommunen, der jævnfør paragraf 15 i lov om offentlige veje beslutter, hvilke offentlige veje, der skal nedlægges.

Vejle Kommune i hørings-materialet


Desuden kan det være et problem, når det er nødvendigt at standse midt på bakken en vinterdag i glat føre. Her risikerer man, at især lastbiler og busser strander, hvis de er nødt til at standse helt op for at vente på en bilist, der skal ind på Uhrskovvej.

Annonce

Klagefrist 25. august

Af disse grunde anbefaler forvaltningen, at vejen lukkes for trafik ved Jellingvej. Hvis nogen er uenige, udløber fristen for at komme med indsigelser 25. august. Høringsperioden er forlænget med nogle uger på grund af sommerferien.

Det er et vejstykke på knap 100 meter, Vejle Kommune planlægger at nedlægge som vej. Kort: Google Maps

Når fristen udløber, udarbejder forvaltningen en sag til byrådet, der skal træffe den endelige afgørelse om lukning eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Godt nyt: Det samlede smittetal på kommunens skoler er faldet

Vejle

Tre ledere er udpeget: I morgen bliver hele løsningen for hjemmeplejedistrikt præsenteret

Annonce