Annonce
Kultur

Foredrag på nettet: Præster går online

Sognepræsterne Birgitte Rosager Møldrup og Kristian Bøcker er værter for flere online-foredrag de kommende uger. Arkivfotos: Mette Mørk
Annonce

Jelling/Kollerup: Det er stadig muligt at møde fysisk op til gudstjenester i kirken, men derudover er stort set alle kirkens aktiviteter aflyst for tiden.

I Jelling Kirke har man eksempelvis været nødt til at udsætte en foredragsrække to gange. Derfor prøver man nu med et online-foredrag tirsdag 9. februar klokken 19.30 til 20.30.

Sognepræst Kristian Bøcker står bag foredraget, som har titlen "Kunsten at kede sig".

- ”Intelligente mennesker keder sig aldrig”, siger man. Men det passer ikke; de fleste af os kan sagtens kede os alligevel! Ikke mindst i denne tid, hvor der sker meget mindre, end der plejer. Men hvad vil det egentlig sige at kede sig? Hvorfor har de fleste af os det svært med kedsomheden? Og hvad mister vi, hvis ikke vi tør kede os bare lidt, står der i omtalen af foredraget.

Det er gratis at deltage, men kræver en invitation per mail fra Kristian Bøcker, der har mailadressen krbr@km.dk.

Også præsten i Kollerup og Vindelev sogne, Birgitte Rosager Møldrup, er at finde på skærmen til et online-foredrag.

Det sker tirsdag 23. februar klokken 19.30, når hun sammen med Ulrik Overgaard, der er sognepræst i Skibet, fortæller om emnet "Menneskesynet og væksttanken hos Grundvig og Hannah Arendt".

Også her er det nødvendigt at sende en mail til Birgitte Rosager Møldrup på brm@km.dk for at modtage en invitation til foredraget.

Hun vender tilbage med et nyt foredrag tirsdag 16. marts klokken 19.30, hvor der skal tales ud fra følgende spørgsmål: "Hos de fleste er der plads til forbedring, men kan et menneske blive en bedre udgave af sig selv?"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce