Annonce
Jelling

Forening dækker 130 husstande - de er 11 personer i bestyrelsen

De hygger sig på møderne i Ildved Borgerforening. Foto: Nicolai Svante Skovgård

Kun omkring 130 husstande hører ind under Ildved Borgerforening, og alligevel kan de mønstre 11 medlemmer i bestyrelsen. Det betyder, at de kan lave flere arrangementer, uden at de går trætte i bestyrelsesarbejde.

Ildved: Der er godt gang i snakken i spisestuen hos Judith Benz Therkelsen. Hun og otte andre af de i alt 11 bestyrelsesmedlemmer i Ildved Borgerforening holder møde, og efter at have fordelt rollerne, er det blevet tid til at planlægge en masse arrangementer for året. Lige nu er en filmaften for børnene på tale.

- Hvad med at kombinere det med fællesspisning? lyder et forslag, som der straks bliver fulgt op på:

- Jeg har hørt om, at man andre steder laver brunch og bio, hvor børnene ser film, og forældrene spiser brunch. Det kan vi vel godt lave om aftenen.

- Så det bliver bøf og bio i stedet, får et af medlemmerne foreslået.

Og sådan kommer der endnu et arrangement på listen.

Annonce

Arrangementerne vil jeg være taget med til alligevel, så det betyder ikke meget, at man lige skal byde velkommen eller rydde op bagefter

Kirstine Frøkiær, formand for Ildved Borgerforening
Bestyrelsen i Ildved Borgerforening består af Kirstine Frøkiær, Lisbeth Wormstrup, Lene Lund, Judith Benz Therkelsen, Morten Tobiasen, Asger Mols, Nikolaj Damgaard Månson, Anders Rudolf og Christian Clausen samt Lisbeth Frøkiær og Henrik Ljunggren, der ikke er med på billedet. Foto: Nicolai Svante Skovgård

Nu er det meget bedre

Målet er, at der skal være mindst et arrangement om måneden. Det kan de sagtens arrangere, når de er 11 til at stå for arbejdet.

- Det er ikke så hårdt, som hvis vi kun var fem, og når vi er så mange, kan vi fordele opgaverne sådan, at man gør det, man er god til og har lyst til, siger Judith Benz Therkelsen, der i øvrigt er sekretær i foreningen.

Hun har siddet i bestyrelsen af to omgange. Først i 12 år, og så med to års pause, inden hun savnede det så meget, at hun kom tilbage.

- Nu har jeg her i anden omgang været med i fem år, og det er blevet meget bedre, siger hun.

Ikke meget arbejde i det

Med en stor bestyrelse er det oplagt at høre dem om, hvor mange timer der rent faktisk ligger i borgerforeningsarbejdet. Og det har de ikke nemt ved at svare på, men det endelige bud bliver en 30-40 timer om året.

Det er blandt andet svært at svare på, fordi deres fem årlige møder som regel trækker ud. Der er så meget socialt over det - og så kan man næsten ikke længere betegne det som bestyrelsesarbejde. Der er i øvrigt kommet boller og ost på bordet hjemme hos Judith Benz Therkelsen.

- Det kan jo også være, at man skal stå for at købe ind til et arrangement, og det gør jeg bare, mens jeg alligevel handler, så det føles jo ikke som ekstra tid. Og arrangementerne vil jeg være taget med til alligevel, så det betyder ikke meget, at man lige skal byde velkommen eller rydde op bagefter, siger formand Kirstine Frøkiær.

En positiv spiral

Om bestyrelsen i Ildved Borgerforening bliver ved med at vokse, er ikke til at spå om, men omvendt kan den også blive for stor.

- Der kan godt komme for meget tanke på, at "det gør de andre", og det har vi faktisk fået en opsang om fra en tidligere formand, siger næstformand Asger Mols.

Men det "problem" har måske også løst sig selv. For som Kirstine Frøkiær beskriver det, er de inde i en positiv spiral, hvor det er blevet populært at arrangere ting i det lille lokalsamfund.

- Det har spredt sig som ringe i vandet, og nu er det ikke kun borgerforeningen, der laver arrangementer, siger Kirstine Frøkiær, og folk kan hurtigt nævne dameaften og gokart for mænd som noget af det, der er kommet til Ildved uden borgerforeningens indblanding.

Med borgerforeningens indblanding kan de lokale se frem til fastelavn på søndag samt fælles-sovning, giv-en-hånd-dag og byfest senere på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Vejle

Folk er alt fra bange og vrede til lettede: Kommunen præsenterer podcast med coronaoplevelser

Annonce