Annonce
Hedensted

Foreninger boomer i Hedensted Kommune - i aftes holdt de fest

Den ene af to "Du gør en forskel-priser" gik til Bethina Nielsen fra Aale Ungdoms- og Idrætsforening Hun fik bl.a. prisen fordi hun gennem sit engagement i bestyrelsen altid har gået forrest - både som formand for hele foreningen og for gymnastikafdelingen. Hun er fyldt med gode ideer og har som det seneste startet løbehold med børnepasning og fællesspisning, gå-hold og spillecafé. Foto: Michael Svenningsen
Siden 2012 er medlemstallet i Hedensted Kommunes folkeoplysende foreninger steget med 11 pct. En stor del af de frivillige i foreningerne var i aftes samlet til prisuddeling i Gudenåcenteret i Tørring.

Hedensted: I 2017 var der tegnet over 22.000 medlemskaber af idrætsforeninger i Hedensted Kommune - 2000 flere end i 2012.

Med andre ord er antallet af foreningsaktive i Hedensted Kommunes idrætsforeninger steget med 11 pct. på fem år. Så der var bestemt noget at fejre, da Hedensted Kommune torsdag aften inviterede til award med middag, musik og uddeling af ikke mindre end ni forskellige priser. Se vinderne i billedteksterne.

Det var 12. år i træk, Hedensted Kommune inviterede til award for foreningslivet og showet forløb, på nær et mindre optrin med et uinviteret tv-hold, helt efter drejebogen.

Stigende opbakning

Efter et par år med vigende opbakning til awarden var der i år 527 gæster med til festlighederne. Omkring et halvt hundrede mere end sidste år.

- Det er vi meget positivt overraskede over. Vi ved, at det er en lille smule sværere at trække folk til, når vi er i Tørring, så derfor er det ekstra positivt, hvor mange, der er dukket op, fortalte Hedensted Kommunes fritidschef, Teresa Egballe.

Efter sidste års award lavede hun en spørgeskemaundersøgelse for at finde ud af om, der skulle justeres i konceptet. Der blev blandt andet spurgt om, hvorvidt folk hellere ville have en lidt større fest hvert andet år i stedet.

- Folk svarede, at de kom for at få lidt af det hele. En hyggelig aften sammen med deres forening, mad og musik. De ønskede også at fastholde, at vi holder awarden hvert år, så vi har kun lavet mindre justeringer og har bl.a. droppet årets spejder-prisen, for i stedet at hylde årets initiativ, lød det fra Teresa Egballe.

Pengene værd

Årets konferencier var Carl-Johan Isaksen fra Sole IF. Han har bl.a. erfaring fra lokalradioen, lokale cykelløb og havde faktisk sin debut som konferencier, ved det første award-show for 12 år siden. Med sig på scenen havde han flere gange Hans Vacker (V), der er næstformand i udvalget for Fritid og Fællesskab og formand for Fritidsudvalget og som også var med til at etablere awarden for 12 år siden.

Showet koster omkring 250.000 kr. at afvikle, og Hans Vacker er ikke i tvivl om, at det er pengene værd.

- Vi har så mange ildsjæle i vores kommune, der fortjener et skulderklap. Hvert år har sin charme og sine stjerner, men det, jeg husker fra hver eneste award, er den glæde og det lys, der i øjnene fra alle dem, der bliver hædret. Det bekræfter mig i, at der bliver sat stort pris på det ude i vores foreningsliv, lød det fra Hans Vacker.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce