Annonce
Kultur

Foreningslivet har fået corona-smæk: Over fem millioner kroner er gået fløjten

Formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K), har et enigt udvalg bag sig i ønsket om, at byrådet ved de kommende forhandlinger om kommunens økonomi skal afsætte en pulje til det lokale foreningsliv. Arkivfoto: Jim Hoff
I tiden fra marts til juli har 153 af Vejle Kommunes foreninger mistet over fem millioner kroner. Et enigt kulturudvalg ønsker en lokal hjælpepakke.

Vejle: 5.523.500 kroner.

Det er det beløb, som 153 foreninger i Vejle Kommune tilsammen vurderer, at de har tabt på coronanedlukningen.

Skønnet gælder kun for perioden fra marts til juli og er et udtryk for, hvordan foreningerne opfattede situationen i maj.

Annonce

Undersøgelsen får kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd til at gå til økonomiudvalget  med en opfordring til at drøfte, om der kan etableres en lokal hjælpepakke til foreningslivet.

Udvalgets formandskab, Dan Arnløv Jørgensen (K) og Torben Elsig-Pedersen (R), skriver, at der skal ske en snarlig afklaring, hvis en hjælpepakke skal være rettidig.


Vi har fået bekræftet, at der er behov for en usynlig hånd, så foreningerne ikke vælter. I udvalget blev der nikket hele vejen rundt til, at vi i foreningslivet skal stræbe efter at oprette en pulje.

Dan Arnløv Jørgensen, udvalgsformand


En temperaturmåling

De 153 foreninger har tilsammen cirka 28.000 medlemmer. De er kun en mindre del af Vejle Kommunes foreningsliv, men fungerer som en slags temperaturmåling.

- Vi har fået bekræftet, at der er behov for en usynlig hånd, så foreningerne ikke vælter. I udvalget blev der nikket hele vejen rundt til, at vi i foreningslivet skal stræbe efter at oprette en pulje. Det bliver ingen gavebod, men en håndsrækning til de mest pressede. Vi kan ikke hjælpe alle og erstatte alt, og vi håber, at foreningerne vil vise forståelse for, at der er forskellige vilkår her, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Blandt dem, der har lidt de største tab, nævner han de foreningstyper, der afvikler stævner, arrangementer eller sportskampe med publikum.

De store poster er tab af kontingenter og overskud fra arrangementer, der er blevet aflyst.

Foreningerne har dog også sparet et beløb ved at ligge stille. Foreningerne skønner, at de på den konto har sparet 855.292 kroner.

Annonce

Støt din forening

Tallene stammer fra en spørgeskemaundersøgelse, som Vejle Kommune har gennemført før sommerferien efter ønske fra kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd.

- Vi vil også gerne opfordre til, at man fastholder sin kontingentbetaling eller melder sig ind i en forening for at støtte den vej rundt, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce