Annonce
Kultur

Foreningslivet har fået corona-smæk: Over fem millioner kroner er gået fløjten

Formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K), har et enigt udvalg bag sig i ønsket om, at byrådet ved de kommende forhandlinger om kommunens økonomi skal afsætte en pulje til det lokale foreningsliv. Arkivfoto: Jim Hoff
I tiden fra marts til juli har 153 af Vejle Kommunes foreninger mistet over fem millioner kroner. Et enigt kulturudvalg ønsker en lokal hjælpepakke.

Vejle: 5.523.500 kroner.

Det er det beløb, som 153 foreninger i Vejle Kommune tilsammen vurderer, at de har tabt på coronanedlukningen.

Skønnet gælder kun for perioden fra marts til juli og er et udtryk for, hvordan foreningerne opfattede situationen i maj.

Annonce

Undersøgelsen får kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd til at gå til økonomiudvalget  med en opfordring til at drøfte, om der kan etableres en lokal hjælpepakke til foreningslivet.

Udvalgets formandskab, Dan Arnløv Jørgensen (K) og Torben Elsig-Pedersen (R), skriver, at der skal ske en snarlig afklaring, hvis en hjælpepakke skal være rettidig.


Vi har fået bekræftet, at der er behov for en usynlig hånd, så foreningerne ikke vælter. I udvalget blev der nikket hele vejen rundt til, at vi i foreningslivet skal stræbe efter at oprette en pulje.

Dan Arnløv Jørgensen, udvalgsformand


En temperaturmåling

De 153 foreninger har tilsammen cirka 28.000 medlemmer. De er kun en mindre del af Vejle Kommunes foreningsliv, men fungerer som en slags temperaturmåling.

- Vi har fået bekræftet, at der er behov for en usynlig hånd, så foreningerne ikke vælter. I udvalget blev der nikket hele vejen rundt til, at vi i foreningslivet skal stræbe efter at oprette en pulje. Det bliver ingen gavebod, men en håndsrækning til de mest pressede. Vi kan ikke hjælpe alle og erstatte alt, og vi håber, at foreningerne vil vise forståelse for, at der er forskellige vilkår her, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Blandt dem, der har lidt de største tab, nævner han de foreningstyper, der afvikler stævner, arrangementer eller sportskampe med publikum.

De store poster er tab af kontingenter og overskud fra arrangementer, der er blevet aflyst.

Foreningerne har dog også sparet et beløb ved at ligge stille. Foreningerne skønner, at de på den konto har sparet 855.292 kroner.

Annonce

Støt din forening

Tallene stammer fra en spørgeskemaundersøgelse, som Vejle Kommune har gennemført før sommerferien efter ønske fra kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd.

- Vi vil også gerne opfordre til, at man fastholder sin kontingentbetaling eller melder sig ind i en forening for at støtte den vej rundt, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Annonce