Annonce
Give

Foreningssamarbejde er indstillet til frivillighedsprisen

Den sociale kontakt og mangel på netværk er det største problem for mange flygtningefamilier. De humanitære foreninger søger flere besøgsvenner.

Give: Der er lokale kandidater med, når Vejle Kommunen på fredag formiddag uddeler årets Frivilligpris.

Frivilligprisen er en pris, som kommune uddeler til en eller flere person(er), der har gjort en særlig frivillig indsats på det sociale område. Blandt de nominerede er Gurli Lyskjær, Kirsten Glassow og Bodil Pedersen fra Give. Ikke som enkeltpersoner, men som repræsentanter for de humanitære foreninger i Give.

Disse foreninger etablerede i 2015 et samarbejde med det formål at "give asylansøgere og flygtninge, der bor i Give-området uden for asylcentrene, et bedre liv, en bedre og mere varieret tilværelse og en bedre kontakt til etniske danske borgere og det danske samfund i den tid, de er bosiddende her", som det hedder i formålsparagraffen.

Det er den indsats, der her godt to år senere er medvirkende til indstillingen til frivillighedsprisen. Det var også den indsats, der blev det gennemgående tema, da der for nylig var årsmøde i de humanitære foreninger i Sognehuset.

Annonce

Et af de store

- Den samlede indsats har været til stor gavn for de flygtninge, som nu er i gang med at skabe sig en tilværelse i Give. Men aktuelt er der meget behov for kontaktfamilier/besøgsvenner, som vil koncentrere sig om den enkelte familie, lød det fra Gurli Lyskjær.

Hun gav sammen med Kirsten Glassow en orientering om den indsats, der er blevet ydet af foreningerne i fællesskab. Foreningerne er Innerwheel, Y`s Men's Club, Rotary, Lions Club, Red Barnet, Røde Kors og Frivilligcenter Give.

I den kommende tid vil samarbejdet sætte fokus på at få besøgsvenner, som vil koncentrere sig om den enkelte familie. Det kan medvirke til at erstatte det enorme savn af familie, venner og netværk, som familierne har.

Netop netværket var en stor del af flygtningenes liv, inden de mistede alt på grund af krig og/eller forfølgelse, hvor de kommer fra. For cirka et år siden startede de humanitære kontaktpersoner en lørdagscafé i Huset. Der kan både danskere og nydanskere mødes hver anden lørdag mellem klokken 11 og 13.

Det gør de

Da samarbejdet blev etableret, bød de enkelte foreninger ind med forskellige ting, de kunne bidrage med. På årsmødet blev foreningernes tilbud gennemgået og revideret.

Røde Kors vil stadig gerne modtage flygtningefamilier i familienetværket, som mødes den sidste tirsdag hver måned til spisning og aktiviteter. Frivilligcenterets værktøjskasse rykker gerne ud til praktiske opgaver og kan desuden tilbyde at være bisiddere.

Lions Club tilbyder transport og små udflugter. Innerwheel er gerne behjælpelig med at skaffe tøj og legetøj. Y's Men tilbyder lektiehjælp og danskundervisning og inviterer gerne flygtninge på udflugter og besøg.

Red Barnet modtager fortsat flygtningebørn i deres oplevelsesklub. Røde Kors donerer tøj, møbler og brugsting, hvilket har været til stor hjælp for flygtningene, når de er kommet til en næsten tom lejlighed i byen. Flere af organisationerne bidrager også økonomisk.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle Boldklub

Befrielsesaktion skabte kortvarig tumult efter kampen mellem Vejle og Kolding

Annonce