Annonce
Jelling

Forfatter fra Jelling skriver om høvding fra Ghana

Jim Højbergs nye bog om en høvding i Ghana. PR-foto

"Min farfar er høvding i Ghana" er titlen på Jim Højbergs nye bog, der er baseret på to børn fra Jellings oplevelser i Ghana, hvor deres farfar er høvding. På torsdag er der bogreception på Jelling Bibliotek.

Jelling: Den lokale Jelling-forfatter Jim Højberg har flere gange været i Ghana, hvor han besøger byen Dalun. Her er byens høvding såmænd også farfar til to børn, Sigli og Pumaja, der til dagligt går i 5. og 7. klasse på Bredagerskolen i Jelling. For omkring to år siden flyttede de et halvt år til Dalun, hvor de boede, mens deres far arbejdede på et projekt i byen.

Derfor fik Jim Højberg en idé om, at han ville skrive en ny bog med udgangspunkt i deres ophold i Ghana. Nu er resultatet klar til udgivelse med titlen "Min farfar er høvding i Ghana".

- Jeg har skrevet en bog, der forsøger at sætte fokus på forskellene mellem Danmark og Ghana. Der er fordele ved at bo begge steder, har Sigli og Pumaja fortalt med deres historie. Jeg har dog forholdt mig frit til deres historie og fået lov til det, så der kunne komme et spændingsplot ind. Et trafikuheld, hvor Sigli og hans far bliver indblandet. Og pludselig står Sigli helt alene ude i ødemarken i det ukendte Ghana, siger Jim Højberg.

- Det har været spændende at arbejde sammen med Sigli og Pumaja om historien. Jeg har forsøgt at fange deres oplevelser og deres syn på henholdsvis Danmark og Ghana, men vi har også ved fælles hjælp fået skabt en historie, som vi håber bliver spændende at læse, siger han videre.

Udgivelsen af bogen bliver markeret ved en reception på Jelling Bibliotek torsdag klokken 15.30, hvor Jim Højberg vil læse op fra bogen, og Sigli og Pumaja vil være til stede.

Danidas Oplysningsforbund har støttet bogprojektet, og Line Malling Schmidt har illustreret med tegninger. Forfatterhonoraret fra bogen vil gå til Ghanas Biblioteksvenner, der er i gang med at bygge et bibliotek i netop Dalun.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv var forbi Boelskilde i weekenden

Annonce