Annonce
Hedensted

Forfatter vil have fortravlede familier til at bremse op

Susanne Svenningsen har skrevet en bog, som forhåbentlig skal inspirere. Foto: Michael Svenningsen

For over 10 år siden tog Susanne Svenningsen en beslutning om at sige sig job op for at gå hjemme og passe familien. Nu har hun skrevet en bog om at tage nogle valg, der ikke følger strømmen.

Hedensted: Er vi individualister, eller gør vi for det meste som alle andre?

Det spørgsmål stiller og undersøger Susanne Svenningsen i sin debutbog "Individualisternes land?", som udkommer i begyndelsen af december.

Hun har en helt personlig grund til at beskrive netop det emne, for hun har selv truffet et valg, som er anderledes end mange andres. I 2007 sagde hun sit job i rejsebranchen op, og siden har hun gået hjemme i huset på Heegårdsvej i Hedensted og taget sig af sin familie.

- Det er det bedste, jeg har gjort, fortæller hun med et afslappet smil over en kop kaffe i familiens køkken.

Jeg oplever hjemmegående mødre, der har fået et lavt selvværd, fordi de føler sig forkerte.

Blå Bog

Susanne Svenningsen er 48 år.Hun er født og opvokset i Hedensted.

Udlært inden for turistbranchen og har i mange år arbejdet i forskellige rejsebureauer.

Har siden 2007 valgt at gå derhjemme.

Hun har været involveret i forskelligt frivilligt arbejde, er zumbainstruktør, har været deltidsansat i en iværksættervirksomhed og taget en coachuddannelse.

Gift med Erik, der arbejder i en containervirksomhed. Parret har en datter på 18 og en søn på 15.

Hedensted: Susanne Svenningsen har skrevet en bog om det rigtige valg i livet. Foto: Michael Svenningsen

Glad på barsel

På de 164 sider blander Susanne Svenningsen personlige oplevelser med tanker om det personlige valg, og hvordan vi vælger.

- Vi siger, at vi lever i en individualistisk tid, men ofte ender folk jo med at gøre det, alle andre gør, nemlig have virkelig travlt med arbejde, fritidsinteresser og familie. Samtidig bliver mange børn, unge og voksne syge af stress, forklarer Susanne Svenningsen.

Hun mener, der er behov for flere, som tager sig tid til at tænke nyt, og som tager de kritiske briller på. Som tør sætte spørgsmålstegn ved det liv, som vi har valgt at leve.

Første gang hun stødte på, at det kan være svært, var, da hun fik børn. Hun gik fra en travl hverdag hos et rejsebureau til at have ro og tid sammen med sine børn. Det var så givende, at både hun og hendes børn havde svært ved at finde sig til rette i livet med job og daginstitution.

- Jeg fik at vide af pædagogerne, at børnene skulle være noget mere i institutionen for at kunne trives mere, og jeg tænkte også selv, at jeg da skulle i gang igen, fortæller Susanne Svenningsen, der har to børn.

Hedensted: Susanne Svenningsen har skrevet en bog om det rigtige valg i livet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Mistede forældre

Men i 2007 kom et vendepunkt. Hendes far døde pludseligt af en blodprop, og det satte tanker i gang om, hvordan hun ville leve livet. Susanne Svenningsen sagde derfor sit job op for i første omgang at få en pause, men året efter blev hendes mor syg, og det var naturligt, at hun i stedet brugte tiden på sin familie.

- Der kom en helt anden ro på vores familie. Jeg tog også min søn hjem fra børnehaven, året før han skulle i skole, selvom der blev set meget skævt til det, husker Susanne Svenningsen.

Siden har hun haft titel af hjemmegående, selvom hun med et smil konstaterer, at hun har forsøgt at finde på et andet ord. For fire år siden gik hun i gang med at skrive på bogen, der skal inspirere andre til at stoppe op og overveje, hvordan de gerne vil leve.

- Det er ikke mere rigtigt at være hjemmegående end at have en karriere, understreger Susanne Svenningsen og fortsætter:

- Men jeg oplever, at mange familier bare kører på med job, familie og fritidsaktiviteter uden at stoppe op og tænke over, om det er det, de vil. Man gør det bare, fordi alle andre gør det.

Hun oplever, hvordan venner eksempelvis altid har et blik på klokken for at nå næste aftale.

- Der er alt for lidt plads til at være et helt almindeligt menneske med individuelle ønsker, behov, færdigheder, skævheder og uperfekte sider. Vi lever et liv i overhalingsbanen, hvor hverdagen kun lige netop kan hænge sammen, hvis alting kører på skinner og ingen stikker ud, men sådan fungerer livet jo ikke, forklarer Susanne Svenningsen.

Annonce

Inspirere til at tænke

Hun forklarer, at hendes valg selvfølgelig også har haft konsekvenser for familien blandt andet i forhold til økonomien.

- Det har faktisk været overraskende nemt. Selvfølgelig betyder det nogle afsavn, eksempelvis ferier, men vi har ikke følt det som et problem. I stedet har vi fået et kæmpe overskud og ro. Vi har eksempelvis to teenagebørn, som godt gider sidde en aften og høre 80'er musik sammen med os, siger Susanne Svenningsen med et grin.

Hun understreger, at hendes valg ikke er for alle, men hun håber, at hun med sin bog kan inspirere flere til at standse op og tænke over, hvordan vi lever vores liv.

Bogen "Individualisternes land?" bliver udgivet privat som fysisk bog og e-bog. Der er bogreception fredag 7. december kl. 15.30 til 18 i Bog og Idé i Hedensted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce